Ιθαγενείς

Τριήμερο Κάμπινγκ αλληλεγγύης στην Ιερισσό 26- 28 Ιουλίου 2013

Σχολιάστε

AFISA-ARDHN-IERISSOS-BLOU copyΣτο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής

Ενάντια στη Λεηλασία της χώρας

Γενικευμένο ξεπούλημα, απολύσεις, ανεργία, φτώχια και εξαθλίωση. Μεταβολή της χώρας μας σε «χώρο» και αντιδημοκρατικός πολιτικός βίος. Αυτά είναι τα γνωρίσματα του «success story» μιας αποικίας χρέους, που μας επιφύλασσε η γερμανική Ευρώπη και η λεγεώνα των προθύμων συμμάχων τους.

Σε αυτό το κλίμα, κάποιοι αντέταξαν ένα γενναίο ΌΧΙ. Οι Χαλκιδικιώτες τοποθετήθηκαν με σαφήνεια. Η θανατηφόρα επένδυση της El Dorado Gold και της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., που επιφυλάσσει τη λεηλασία ολόκληρης της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής δε θα περάσει. Χρυσάφι είν΄ ο τόπος μας!

Το κίνημά τους εισπράττει την άμεση υποστήριξη ολοένα και περισσότερων πολιτών, που βρίσκουν στον τοπικό αγώνα των Χαλκιδιωτών έναν ισχυρό συμβολισμό: Πρόκειται για ένα μήνυμα αντίστασης, που ξεκινάει από την Χαλκιδική και αφορά όλη τη χώρα. Ένα βροντερό ΟΧΙ στη νέα λεηλασία της Ελλάδας.

Για αυτό το λόγο επιλέξαμε να κάνουμε εκεί τη συνάντησή μας. Για να γνωρίσουμε από κοντά τους κατοίκους, να στηρίξουμε την τοπική οικονομία. Αλλά και επίσης, για να στήσουμε μια “γέφυρα επικοινωνίας” μεταξύ της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, και κόσμου απ” όλη την Ελλάδα, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την καταστροφική δραστηριότητα των εταιριών εξόρυξης, υπό τις ευλογίες του κρατικού μηχανισμού της “αποικίας χρέους”

Έτσι, αυτό το καλοκαίρι, όπου ολοένα και λιγότεροι θα έχουν την πολυτέλεια των πολυήμερων διακοπών στα ελληνικά νησιά -τα οποία ολοένα και περισσότερο αφορούν μόνο στην βαριά βιομηχανία του ξένου τουρισμού στο φόντο μιας “Ελλάδας των γκαρσονιών’, αποφασίσαμε να κάνουμε την συνάντησή μας στην Ιερισσό.

Δηλώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, κατασκηνώνουμε για τρεις μέρες, από τις 25 Ιουλίου έως τις 28 Ιουλίου. Τις ημέρες αυτές, παράλληλα με τις στιγμές της αναψυχής, θα γνωρίσουμε από κοντά το πολύμορφο τοπικό κίνημα. Μέλη της επιτροπής κατοίκων θα μας μιλήσουν ενδελεχώς για το ζήτημα και τις προοπτικές του αγώνα και θα μας συνοδέψουν στην περιήγησή μας στο δάσος που η «επένδυση» θέλει να διαλύσει. Παράλληλα θα κουβεντιάσουμε ευρύτερα για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές του ελληνικού κινήματος αντίστασης. Στο χώρο θα λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, ενώ τα βράδια μας θα συνοδεύουν θερινές προβολές και μουσικές βραδιές.

Σε αυτό το αντάμωμα είστε όλες και όλοι προσκεκλημένοι για να γνωρίσετε από κοντά το πραγματικό… χρυσάφι της περιοχής. Τον τόπο και τους αγωνιστές κατοίκους του.

Πληροφορίες / συμμετοχές : Αθήνα: 2103826319, 6947026648 (Γιάννης), Θεσσαλονίκη 2310 543751 ή 6972720422 (Γιώργος),Πάτρα: 6977510730 (Θόδωρος), Βόλος: 6948076477 (Βασίλης)

Και στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perardin@gmail.comardinthess@gmail.com

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s