Ιθαγενείς

Πρόγραμμα 8ης Πανελλαδικής συνάντησης της Κ.Π. Άρδην από 16 έως 22 Ιουλίου στο Στόμιο Κισσάβου (Λάρισα)

Σχολιάστε


Πανελλαδική συνάντηση της Κ.Π. Άρδην

Την εβδομάδα 16-22 Ιουλίου 2012, η Κίνηση Πολιτών Άρδην διοργανώνει πανελλαδική συνάντηση στο Στόμιο του Κισσάβου, στη Θεσσαλία.

Αυτή η συνάντηση δεν θα είναι όπως οι προηγούμενες. Εγκαινιάζει τον νέο χαρακτήρα της παρέμβασης που φιλοδοξούμε να κάνουμε στα πολιτικά πράγματα, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πρόθεσή μας είναι να συναντηθούμε με φίλους και συνομιλητές, ώστε να ξεκινήσουμε μια πορεία ώσμωσης των μέχρι σήμερα κατακερματισμένων και ατελών μορφών αντίστασης μέσα από τις οποίες εκφράστηκε ο ελληνικός λαός. Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε στη σύνθεση και στην διευκρίνιση του νέου πολιτικού ρεύματος που αχνοφάνηκε στις πλατείες της αγανάκτησης, να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα την κληρονομιά αυτού του κινήματος για την συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού, δημοκρατικού πατριωτικού πόλου.

Στη συνάντηση αυτή, φιλοδοξούμε να κάνουμε την αρχή. Γι’ αυτό και θα είναι μια συνάντηση ανοιχτή, ενώ θα κληθούν ρεύματα και τάσεις απ’ όλους τους μείζονες αντιμνημονιακούς χώρους που συμμετείχαν ενεργά αυτά τα δύο χρόνια στην αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στην υποδούλωση της χώρας μας.

Όλοι μαζί, θα αναδείξουμε τις πλευρές εκείνες που πιστεύουμε ότι έμειναν πιο πίσω, εκείνες που δεν έχουν ωριμάσει ακόμα:

• Την ιδεολογική σύνθεση και την επεξεργασία ενός νέου οράματος που υπερβαίνει τους παλιούς διαχωρισμούς και δίνει νέο περιεχόμενο στις έννοιες εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική χειραφέτηση, οικολογία και άμεση δημοκρατία.

• Τη μεθοδική ανάλυση της διεθνούς κατάστασης, αλλά και της ελληνικής ιδιαιτερότητας ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις παγίδες της ιδεοληψίας και του εμπορίου της ελπίδας, που τόσο πολύ βασάνισαν τον ελληνικό λαό κατά την προηγούμενη περίοδο.

• Την πνευματική και πολιτιστική αναγέννηση της ελληνικής ταυτότητας, που τόσο ανάγκη έχει η κενή από αξίες, ιστορική μνήμη και πολιτιστικό βάθος κοινωνία μας

• Την ενίσχυση μιας εναλλακτικής πρότασης του τρόπου με τον οποίο ζούσαμε μέχρι τώρα, στην ύστερη μεταπολίτευση. Μιας πρότασης που ξεκινάει από την εδώ και τώρα αντιμετώπιση της ραγδαίας επιδείνωσης των όρων της ζωής μας, μέσα από δίκτυα αλληλοβοήθειας, κοινοτισμού και συνεργατισμού, και καταλήγει στην απόρριψη του καταναλωτισμού και της τηλοψίας, στις εναλλακτικές μορφές διασκέδασης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.

Βάσει όλων αυτών, θα συναντηθούμε στο δημοτικό κάμπινγκ του Στομίου, σε μια βδομάδα που θα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων, συζητήσεων και δρώμενων:

• Πεζοπορίες και περιηγήσεις, συναυλίες, παραστάσεις Καραγκιόζη και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

• Συζητήσεις για τη διεθνή κατάσταση, την κατάσταση στην Ελλάδα, τις προοπτικές μιας αντιστασιακής εθνικής και κοινωνικής στρατηγικής για τη χώρα, καθώς και την επεξεργασία μιας πολύπλευρης εξωτερικής πολιτικής στην ευρύτερή μας περιοχή, που θα συσπειρώνει όλες τις αντιστασιακές δυνάμεις ενάντια στα σχέδια των παγκόσμιων και των περιφερειακών δυνάμεων να καθυποτάξουν τους λαούς της περιοχής (με συγκεκριμένες αναφορές στην βαλκανική συνεργασία, την ελληνοκουρδική φιλία, τη διαχρονική μας σχέση με τους λαούς της Μέσης Ανατολής).

• Ανοιχτές ζυμώσεις για την ανασύνταξη και την αναζωπύρωση των αντιστάσεων του ελληνικού λαού, την ανασύνθεση του αντιμνημονιακού ρεύματος, την υπέρβαση των παλιών διαχωρισμών και τη συγκρότηση μιας νέας αντιστασιακής ταυτότητας.

Και όλα αυτά στα πλαίσια μιας αυτοδιαχειριστικής οργανωτικής λογικής με καθημερινές συντροφικές κουζίνες, αυτοσχέδια μαγειρεία κ.ο.κ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων και εκδρομών της 8ης Πανελλαδικής Συνάντησης της Κ.Π. Άρδην

Τρίτη 17/7

Απόγευμα στις 18:00: Συζήτηση “Μένουμε ή φεύγουμε;” η ελληνική νεολαία στα χρόνια της κρίσης

Τετάρτη 18/7

Σεμινάριο στις 18:00: Η βιοποικιλότητα στην Ελλάδα και οι απειλές που δέχεται.

Πέμπτη 19/07

Σεμινάριο στις 17:30: Ο ελληνισμός τον 21ο αιώνα

Συζήτηση στις 19:30: “Παραγωγικά εγχειρήματα, εναλλακτικα νομισματα

και πρωτοβουλίες πολιτών στην Ελλάδα της κρίσης”

Παρασκευή 20/07

Πρωί: εκδρομή στο αρχαιολογικό πάρκο Δίον

Απόγευμα: Η παγκόσμια κατάσταση

1η Συνεδρία στις 17:30: Η παγκόσμια οικονομική κατάσταση

2η Συνεδρία στις 19:30: Γεωπολιτικές ανατροπές και νέοι συσχετισμοί

Σάββατο 21/07

Πρωί: εκδρομή Αμπελάκια, Ραψάνη Περιήγηση, σεμινάριο για την γένεση της ελληνικής οικονομίας

Απόγευμα: Ελληνική κρίση και προοπτικές ανασυγκρότησης της λαϊκής αντίστασης

1η Συνεδρία στις17:30: Η Ελληνική κρίση (Κρίση και εθνικά θέματα, Μνημόνιο και κοινωνική κατάσταση, Προς τη δραχμή;)

2η Συνεδρία στις 19:30: Πολιτικές προοπτικές για την ανασυγκρότηση της λαϊκής αντίστασης

Διαμονή

Η διαμονή με σκηνή στους χώρους που μας παραχωρεί ευγενικά ο Δήμος Αγιάς είναι δωρεάν, ενώ βέβαια η ευρύτερη περιοχή (Στόμιο, Καρίτσα, Κόκκινο Νερό κ.ο.κ.) διαθέτει ξενώνες για όποιον επιθυμεί να μείνει σε δωμάτιο για πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Μεταφορά

Επίσης, για το Στόμιο θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Πέμπτη 19 Μαίου στις 15:30 λεωφορείο που έχουμε νοικιάσει για να μεταφέρει μέλη και φίλους με μεγαλύτερη ευκολία και οικονομία στο Στόμιο. Όποιος/α επιθυμεί να μεταβεί στο Στόμιο με το λεωφορείο ας επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο που έχουμε παρακάτω για την Αθήνα. Για το πως θα φτάσετε με δικό σας μέσο δείτε στο χάρτη.

Πληροφορίες

Πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία, στέκια και φίλους της Κ.Π. Άρδην

Αθήνα: 2103826319, perardin@gmail.com

Θεσσαλονίκη: 2310543751, ardinthess@gmail.com

Πάτρα: 6977394754, koinotikon@gmail.com

Βόλος: 6974196293, greker02@gmail.com

Λάρισα: 6936 066108

Καρδίτσα: 6932283428

Τρίκαλα: 6946498751

Γιάννενα: 6945615774

Άρτα: 6958055661

Αιτωλοακαρνανία: 6947633072

Ζάκυνθος: 6973993199

Ναύπλιο: 6946292618

 Αίγιο: 6939374565

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s