Ιθαγενείς

Το Μπατσόκ είναι εδώ

1 σχόλιο

(το φωτογραφικό μοντάζ είναι από το ημίχρονο)

Όλοι το ξέρουν. Με το ΠΑΣΟΚ η καταστολή των διαδηλώσεων γίνεται χειρότερη, πιο σκληρή και αδιάφορη για το «επικοινωνιακό κόστος». Λειτουργούν πολλά. Το «σοσιαλιστικό» άλλοθι, η ευθυγράμμιση των ΜΜΕ με την κυβερνητική γραμμή, ακόμα και η ιδιαίτερη κυβερνητική δεξιότητα που έχουν αναπτύξει αυτοί που κυβέρνησαν για τον περισσότερο καιρό στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 30 χρόνια.

Επί της ουσίας, ακόμα και οι μπάτσοι αισθάνονται πιο άνετα με το ΠΑΣΟΚ, γιατί απλούστατα το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ σε μεγάλο βαθμό το καθεστώς. Και με τον ίδιο τρόπο που έχει μια ιδιαίτερη σχέση, ας πούμε, με τον Κόκκαλη ή με τον Μπόμπολα, με τον ίδιο τρόπο που έχει -και πάντοτε είχε- μια ιδίατερη σχέση με τον Τσίμα, τον Οικονομέα και τον Πρετεντέρη, με τον ίδιο τρόπο έχει και μια ιδιαίτερη σχέση με τους μπάτσους. Οι μπάτσοι συμπαθούνε το ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό τους αφήνει πολύ περισσότερο να ξεσαλώνουν. Δεν έχει ανάγκη, ούτε την έξωθεν καλή επικοινωνιακή μαρτυρία που επιδιώκουν πάντοτε οι κομπλεξικοί και δευτεροκλασσάτοι νεοδημοκράτες, που τους κυνηγούν ακόμα τα φαντάσματα του «κράτους και της δεξιάς» και των Γκοτζαμάνηδων. Βέβαια όλα αυτά δεν δικαιώνουν κανένα. Ούτε προσπαθούμε να μπούμε σε οποιαδήποτε σύγκριση. Απλά μεταφέρουμε μια γενική αίσθηση που αποκομίζεται από τους δρόμους και τις πορείες, εδώ και αρκετά χρόνια.

Σήμερα, λοιπόν, το μπατσόκ ξεσάλωσε. Ξεσάλωσε γιατί θέλει να δείξει καλήν διαγωγή στην Τρόικα και στα ευρωπαϊκά αφεντικά, ότι έχει πυγμή και δεν θα μεταβάλει την χώρα σε σύμβολο-αντίστασης του οικονομικού στραγγαλισμού με τον οποίον απειλούν τον ευρωπαϊκό νότο.

Απλά πράγματα. Σήμερα οι μπάτσοι ξεσάλωσαν γιατί τέτοιες ήταν οι εντολές τους από την κυβέρνηση. Περισσότερο χτυπούσαν παρά κάνανε συλλήψεις. Αυτοί που τους βάλανε, το πρώτο πράγμα που ήθελαν να πετύχουν είναι η κατατρομοκράτηση του κόσμου, να του περάσουν την αίσθηση ότι όποιος θα διαδηλώνει από εδώ και πέρα θα το πληρώνει με ξύλο.

Τι περιμένατε, θα πείτε. Μια κυβέρνηση που έχει καταδικάσει το μέλλον ολόκληρης της χώρας, ένα καθεστώς που ενταφιάζει το μέλλον ενός ολόκληρου λαού, θα διστάσει να αφήσει τους πραίτωρές του ελεύθερους να βαράνε στο ψαχνό; Ή μήπως έχει ενοχληθεί από την δολοφονική απόπειρα που πραγματοποίησαν τα τάγματα εφόδου του σήμερα το πρωΐ;

Υστερόγραφο: Και βέβαια. Η εικόνα που μεταφέρεται αυτή τη στιγμή από την Αθήνα είναι λειψή. Γιατί αν σήμερα συνέβησαν αυτά που συνέβησαν στη διαδήλωση, χθες συνέβη ένα φρικτό, αποτρόπαιο, απάνθρωπο φονικό στο κέντρο της πόλης, δίπλα από το σπίτι μερικών από εμάς. Ένα φονικό που μας πέταξε στα μούτρα ωμά την αλήθεια: Ότι η βαρβαρότητα, η εξαθλίωση και η αποκτήνωση έχει ξαπλωθεί σ’ όλες τις στιγμές της καθημερινότητας μέσα σ’ αυτήν τη ρημαγμένη χώρα. Ότι τα κέντρα των ελληνικών πόλεων αρχίζουν και θυμίζουν πολύ τις παραγκουπόλεις του τρίτου κόσμου, όπου η ζωή έχει μικρή σημασία και η ανασφάλεια καθορίζει τα πάντα. 

Οργή

Ντάμπτυ-Χάμπτυ

Advertisements

One thought on “Το Μπατσόκ είναι εδώ

  1. Παράθεμα: Μέρες (ΠΑ)ΣΟΚ και δέους και νύχτες των κρυστάλων… |

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s