Ιθαγενείς

Ο γύρος της Αθήνας σε 8 ολόκληρα χιλιόμετρα

Σχολιάστε

Η δέυτερη Κυριακή του μήνμα (10/10/2010) αποτέλεσε την ιδανικότερη μέρα για τον Αθηναίο πολίτη ο οποίος μπορούσε να αφήσει το μηχανάκι του και το αυτοκιντάκι του στην άκρη και να επιλέξει έναν εναλλακτικό-οικολογικό τρόπο μετακίνησης: το ποδήλατο. Η αλήθεια είναι πως η Αθήνα χτες ένιωσε για λίγες ώρες όντως Ευρωπαική πόλη δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ηλικίας ανθρώπους να ποδηλατίσουν χωρίς φόβο με προστασία. Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, κατά πόσο όμως είναι αυτό εφικτό σε μια πόλη χωρίς ποδηλατόδρομους;
Την ίδια ώρα που ετομαζόταν να ξεκινήσει η πορεία, πολλοί ποδηλάτες μέλη του podilates.gr έκαναν διαμαρτυρία ενάντια στην ψεύτικη αυτή κίνηση του Δήμου Αθηναίων εν όψει εκλογών, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια για τις θέσεις τους και για τον λόγο που δεν παίρνουν μέρος στην πορεία. Ο Νικήτας Κακλαμάνης στην προεκλογική του εκστρατεία το 2006 είχε δηλώσει ότι θεωρεί πρώτη προτεραιότητα την κατασκευή ποδηλατικών υποδομών και δεσμεύτηκε να προχωρήσει στη δημιουργία τους. Βέβαια μετά την εκλογή του δεν είδαμε κανένα έργο να υλοποιείται. Ένα χρόνο αργότερα σε μια συνέντευξη τύπου εμφανίστηκε με εντελώς διαφορετικές ιδέες, δήλωσε ότι είναι αντίθετος με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και ούτε λίγο ούτε πολύ δεν θεωρεί το ποδήλατο μέσο μεταφοράς. Φέτος ο κ. Κακλαμάνης θυμήθηκε πάλι το ποδήλατο προχωρώντας σε μια απλή εικονική πράξη.
Όσοι δεν πήραμε μέρος στην πορεία είναι πολύ απλά διότι: θέλουμε άμεσες λύσεις που να μας διευκολύνουν κι όχι μόνο λόγια. Απαιτούμε ποδηλατόδρομους(ως γνωστόν η Αθήνα παραμένει η μοναδική Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς ποδηλατόδρομους τη στιγμή που τόσες άλλες πόλεις στην Ελλάδα έχουν),  την μεταφορά ποδηλάτου με μετρό και τρένο και αλλαγή του Κ.Ο.Κ ουτως ώστε να λαμβάνει και τα ποδήλατα υπόψιν.
Η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόμαστε τον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας για να κάνουμε βόλτες με τα δίκυκλά μας. Καλούμε όλους τους ποδηλάτες της Αθήνας, κάθε ηλικίας,  να συμμετάσχουν σε τόσες βόλτες και πορείες που γίνονται εβδομαδιαία(Freeday, Loumpen, Local, Critical Mass), χωρίς πολιτικούς αντιπροσώπους, διοργανωμένες από όσους νοιάζονται πραγματικά για το ποδήλατο χωρίς κανένα ώφελος.

Λάνα

Advertisements

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s