Ιθαγενείς

2ο Εναλλακτικό Κάμπινγκ νεολαίας του περιοδικού Άρδην και της Εφημερίδας Ρήξη Άνω Γατζέα Πηλίου 22 με 25 Ιουλίου

4 Σχόλια

Εδώ και ένα χρόνο η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη τριών κρίσεων, την εθνική, την οικονομική και την κοινωνική κρίση. Ωστόσο, η τακτική των ελληνικών ελίτ ήταν να επιβάλουν έναν όρκο σιωπής σε όποια φωνή ασκούσε κριτική στις αδιέξοδες πολιτικές που επέλεγαν. Το αποτέλεσμα αυτής τη σιωπής ήταν ο Ελληνικός λαός να οδηγείται σε μια καταναλωτική «αφασία» και σε μια πολιτική απαξίωση και αδιαφορία, την ίδια στιγμή που η χώρα όδευε προς το χείλος του γκρεμού.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που η νεο-Οθωμανική Τουρκία γιγάντωνε τις υπηρεσίες του Προξενείου στη Θράκη, ο Ελληνικός λαός βομβαρδιζόταν από τις Εθνομηδενιστικές «μελέτες» των πρόθυμων κονδυλοφόρων των ΜΚΟ ή του Σόρρος. Την ίδια στιγμή που ο παραγωγικός ιστός της χώρας διαλυόταν και το έλλειμμα απογειωνόταν, οι Έλληνες εθίζονταν στα καταναλωτικά δάνεια και ζούσαν το δικό τους αμερικάνικο όνειρο.

Στα ίδια πλαίσια κυμάνθηκε και η νεολαία. Κατανάλωσε όλα τα προβαλλόμενα «αγαθά» του 21ου αιώνα και επέλεξε τους πιο εύκολους δρόμους για να αποκτήσει το διαβατήριο για τον καταναλωτικό παράδεισο. Αποστασιοποιήθηκε από κάθε συλλογικό όραμα ή δράση, θεοποίησε την ατομική επιτυχία των γιάπηδων της Νέας Υόρκης ή την ριζοσπαστικότητα του εναλλακτικού life style και της τζίβας. «Άντεχε» αφενός το κάψιμο της σημαίας, δεν αντιδρούσε ωστόσο στον πόλεμο που γινόταν καθημερινά σε βάρος της Ιστορικής μνήμης. Δυσανασχετούσε για τα χιλιάδες καμένα δέντρα, αλλά δεν συμμετείχε στις αναδασώσεις.

Η φούσκα όμως που μεθοδικά έκτιζαν τα τζάκια, οι επιφανείς διανοούμενοι, οι Τράπεζες και τα «μεγάλα» κανάλια έσκασε. Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πλέον τις κατοχικές ντιρεκτίβες της Τρόικας, τον ωμό επεκτατισμό της Τουρκίας που κάθε μέρα γίνεται ορατός στους αιθέρες του Αιγαίου και τον «πόλεμο όλων εναντίων όλων» που εξέθρεψε ο ατομικισμός. Υπάρχει έξοδος;


Για να δώσουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα πρέπει να ανατρέξουμε στις έννοιες του κοινοτισμού, της αλληλεγγύης των κοινοτήτων και των γενεών, σε αυτές τις έννοιες που άλλοτε μας έδωσαν την απάντηση για τον τρόπο που μπορούμε να εξέλθουμε από τη δεινή μας θέση. Ο λαϊκός πολιτισμός, η αντιστασιακή κουλτούρα και οι «κρυφοί» ναοί της γνώσης, η στενή επαφή με τους αδερφούς βαλκανικούς λαούς και η προσήλωση σε ένα συλλογικό απελευθερωτικό όραμα, όλα αυτά άλλοτε οδήγησαν στην χειραφέτηση και στην έναρξη μια νέας εποχής. Θεμέλιος λίθος σε αυτή την προοπτική είναι η νεολαία, διότι η εγρήγορσή της και η ποιοτική της ετοιμότητα μπορεί να δώσει σάρκα και οστά σε αυτό το εναλλακτικό όραμα.

Για αυτούς τους λόγους επιλέξαμε στις 22 με 25 Ιουλίου να μαζευτούμε νέες και νέοι στην Άνω Γατζέα Πηλίου, για να δούμε από κοινού τι συμβαίνει στη χώρα μας, πως μπορούμε να αντισταθούμε στην νέα πραγματικότητα και πια μπορεί να είναι η οραματική έξοδος μπροστά σε αυτή τη τριπλή κρίση. Σας περιμένουμε όλες και όλους σε ένα εναλλακτικό και αυτοδιαχειριζόμενο κάμπινγκ, διότι μόνο μέσα από την συμμετοχική πλουραλιστική συζήτηση και τη δράση μπορούν να βρεθούν οι άξονες μιας εναλλακτικής πολιτικής στρατηγικής.

Το γέλιο, το κέφι και η ζωντάνια θα είναι μόνιμος παρονομαστής των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, όπως μας απέδειξε και η περσινή μας συνάντηση. Καλή μας αντάμωση!!!

Advertisements

4 thoughts on “2ο Εναλλακτικό Κάμπινγκ νεολαίας του περιοδικού Άρδην και της Εφημερίδας Ρήξη Άνω Γατζέα Πηλίου 22 με 25 Ιουλίου

 1. Δεν κάνετε πρώτα μια στάση αύριο από την Παλαιά Βουλή;;;;;;;;

  .
  .
  .

  ———————————————————————————————
  OI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ AΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ “ΜΙΚΡΑΣ ΠΛΗΝ ΕΝΤΙΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ” ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΤΗΣ
  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  ———————————————————————————————

  Διαβάσαμε στην εφημερίδα «Eθνος» στις 22/6 για μια δημόσια εκδήλωση των κυκλωμάτων που επιχειρούν τη λεγόμενη “αναψηλάφηση της Δίκης των Έξι“ :

  ———————————————————————————-

  Εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

  Τη μεγάλη τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής ανατέμνουν, 90 χρόνια μετά
  την εκτέλεση των κριθέντων ως υπευθύνων, ο ακαδημαϊκός κ. Κ. Δεσποτόπουλος
  (μικρασιατικής καταγωγής), ο κ. Γ.Κ. Στεφανάκης, πρόεδρος του ιδρύματος
  Ελευθερίου Βενιζέλου και ο κ. Μ. Πρωτοπαπαδάκης, εγγονός του εκτελεσθέντος
  πρωθυπουργού. Η εκδήλωση θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 11 π.μ.
  στην Παλαιά Βουλή (είσοδος ελεύθερη).

  ————————————————————————–

  (Ένα ερώτημα που θα μπορούσε να κάνει κάποιος, είναι το τι θέλει ο εκατοντούτης Σμυρνιός Δεσποτόπουλος, που διασώθηκε από τη σφαγή του Σεπτέμβρη του ’22, με αυτό τον εσμό των πολιτικών απογόνων εκείνων που παρέδωσαν συνειδητά τον ελληνικό πληθυσμό της Σμύρνης στις εθνικιστικές ορδές του Κεμάλ)

  —————————————————————————-

  Οι διοργανωτές ανήκουν σε εκείνη τη σχολή σκέψης που υποστηρίζει ότι για τη Μικρασιατική Καταστροφή φταίει η
  απόφαση για αποστολή ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία και η ενασχόληση της επίσημης Ελλα΄δας με τους ελληνικούς πληθυσμούς της Ανατολής.

  Αναπαράγοντας την άποψη του Ι. Μεταξά (παρόμοια μ’ αυτή τη μεταγενέστερη του
  ΚΚΕ) ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στη Μικρά Ασία συνιστούσε “αποικιοκρατική
  πράξη”, επιχειρούν σήμερα με υπόγειο τρόπο την αθώωση των Έξι ενόχων της
  μεγαλύτερης Καταστροφής μέσω του Άρειου Πάγου.

  Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι αυτή η προκλητική αναθεώρηση της ιστορίας και
  η επανεμφάνιση του παλαιοκομματικού αντιπροσφυγικού χώρου γίνεται με την
  ανοχή αν όχι τη συνενοχή του λεγόμενου εθνικοπατριωτικού χώρου, αλλά και πλήθος άλλων…

  Δυστυχώς οι συνένοχοι του Κεμάλ και του τουρκικού εθνικισμού στην εξόντωση του ελληνισμού της Ανατολής είναι ΕΔΩ!

 2. ρε μεγάλε! για το κάμπινγκ είναι το ποστ, όχι για την δίκη των Εξ! Θα μπει ο άλλος να βρει πληροφορίες για το Κάμπινγκ, και , αντ’ αυτού, θα διαβάζει ένα ολόκληρο κατεβατό για τον Πρωτοπαπαδάκη; Αυτός είναι ο καημός μας τώρα; Η υστεροφημία του Πρωτοπαπαδάκη;Ήμαρτον! Και, εδώ που τα λέμε, μήπως σου έχει γίνει ψιλοεμμονή το όλο θέμα; Εδώ λέμε να ξεπεράσουμε τον δεύτερο διχασμό (βλέπε εμφύλιο) και εσύ θες να μας ξαναγυρίσεις στον πρώτο; Μήπως θες να χωρίσουμε την Ελλάδα σε τρικουπικούς και δηλιγιανηκούς και να πλακωθούμε;

 3. «Αυτός είναι ο καημός μας τώρα;»

  Ακριβώς αυτός, μαζί με τον άλλο καϋμό, την αφασία του «εθνικοπατριωτικού χώρου», που είναι φτηνός στ’ αλεύρι και ακριβός στα πίτουρα.

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s