Ιθαγενείς

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

1 σχόλιο

Την ίδια στιγμή που δύο μέλη του Άρδην, ο Θανάσης Τζιούμπας και ο Νίκος Βαλκάνος βρίσκονται κρατούμενοι στις σιωνιστικές φυλακές μετά τη δολοφονική πειρατική ενέργεια εναντίον της ανθρωπιστικής αποστολής προς τη Γάζα, οι εγχώριοι πράκτορες του σιωνισμού, προχώρησαν  τη νύχτα σε εμπρησμό του Εναλλακτικού βιβλιοπωλείου, στην οδό Θεμιστοκλέους 37. Μετά την δολιοφθορά στο αυτοκίνητο του Βαγγέλη Πισσία, της ψυχής του ελληνικού Κινήματος για την Ελεύθερη Γάζα, πριν ένα μήνα, τα φασιστοειδή στην υπηρεσία των σιωνιστών προχώρησαν σε μια ακόμα εγκληματική ενέργεια ενάντια στο βιβλιοπωλείο, τις Εναλλακτικές Εκδόσεις και το Άρδην, που έχουν αποκαλύψει με δεκάδες εκδόσεις και βιβλία τους, τον ρόλο των σιωνιστών και συμμετέχουν εδώ και δεκαετίες ενεργά στο κίνημα για την δικαίωση του λαού της Παλαιστίνης.

1 Ιουνίου 9:00 π.μ.

Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο – Άρδην

Αριθμός λογαριασμός για όσους θέλουν να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών: Εθνική 116/768054-65

Advertisements

One thought on “ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

 1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

  Λόντου 6 (β’ όροφος) Εξάρχεια, 210-3820537, sylyp_vivliou@yahoo.gr, http://www.bookworker.gr

  …………………………………………………………………………………………

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόπειρα εμπρησμού του Εναλλακτικου βιβλιοπωλείου που έγινε τα χαράματα στις 1/6.

  Η ενέργεια αυτή που είναι η τελευταία από μια σειρά ανάλογων ενεργειών που έχουν κατά καιρούς γίνει σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους (π.χ. πρόσφατα απόπειρα εμπρησμού του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ) είναι καταδικαστέες από τους εργαζόμενους στο χώρο του βιβλίου. Είναι καταδικαστέες από κάθε προοδευτικό άνθρωπο, από κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

  Η πρακτική του καψίματος βιβλίων και του σπασίματος ή της πυρπόλησης βιβλιοπωλείων είναι μια πρακτική που ιστορικά έχει συνδεθεί με τη δράση των φασιστικών συμμοριών. Και δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Υπάρχει άραγε άλλος χαρακτηρισμός που θα μπορούσε να αποδοθεί σε όσους αντιμετωπίζουν τις ιδέες με τις οποίες διαφωνούν, με σπασίματα και πυρπολήσεις;

  Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου και όλο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και να απομονώσει τους φορείς τους.

  Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής δεν αγωνίζεται μόνο για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αγωνίζεται ταυτόχρονα για να πάψει το βιβλίο να είναι εμπόρευμα και να γίνει ένα πνευματικό αγαθό προσεγγίσιμο από όλη την κοινωνία, προσεγγίσιμο και από την σκοπιά της απόκτησης και της ανάγνωσής του, αλλά και από τη σκοπιά της παραγωγής και της κυκλοφορίας του.

  Η προοπτική αυτού του αγώνα βρίσκεται στη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας, μιας κοινωνίας της ισότητας, της αφθονίας, μιας κοινωνίας χωρίς καταναγκασμούς, χωρίς σκοταδισμό και αμάθεια.
  Αυτές οι πρακτικές είναι ενάντια στον αγώνα μας. Γι’ αυτό και τις καταδικάζουμε αποφασιστικά απ’ όπου και αν προέρχονται.

  3/6/2010

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s