Ιθαγενείς

Για την Θ. Δραγώνα

Σχολιάστε

Τα προτάγματα της ειδικής γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας, για την από-εθνικοποίηση της ελληνικής παιδείας –την οποία καταδικάζει συλλήβδην ως ‘εθνοκεντρική’, δεν αποτελούν τίποτε άλλο πάρα την προβολή των αναγκών του κοσμοπολίτικου κεφαλαίου στον τομέα της εκπαίδευσης.

Τα τελευταία 20 χρόνια, βιώνουμε και στην Ελλάδα το γιγάντιο εγχείρημα της κοινωνικής μηχανικής του κεφαλαίου να μεταβληθούμε από συγκροτημένος και δυνητικά αυτεξούσιος λαός, σε ανέστια άτομα-καταναλωτές, δίχως μνήμη, πρόσωπο και ταυτότητα. Στο στόχαστρο αυτές οι διαδικασίες, μπαίνουν οι νέες γενιές –γι’ αυτό και ένας σημαντικός βραχίωνας των δυνάμεων του κεφαλαίου ασχολείται αποκλειστικά με την εκπαίδευση. Αυτή, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει ριζικά της αξίες της και τους προσανατολισμούς της, να χάσει οποιαδήποτε διάσταση μεταβίβασης της ιδιαίτερης ελληνικής ταυτότητας, των αγωνιστικών της παραδόσεων, των αντιλήψεων αλληλεγγύης και συντροφικότητας που την διέπουν, προκειμένου να καταστεί ιδανική παραγωγός πειθήνιων εργαζόμενων/καταναλωτών.

Ούτως ή άλλως οι ‘πολίτες του αύριο’ (στην πραγματικότητα υπήκοοι της Δυτικής καπιταλιστικής αυτοκρατορίας) θα πρέπει να διέλθουν από μακρές διαδικασίες πολιτιστικής υποβάθμισης και πνευματικής καθήλωσης, προκειμένου να αντέξουν την άκρως αλλοτριωμένη ζωή στα άθλια προάστια των μεγάλων ελληνικών πόλεων.

Η κινητοποίηση, επομένως, εναντίον της τοποθέτησης της Θ. Δραγώνα ως ειδική γραμματέας, στην γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, δεν αφορά κάποια βεντέτα μεταξύ των ‘επιστημόνων’ και των ‘εθνικιστών’, όπως πολύ εκλεπτυσμένα προβάλουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, και όλο το υπόλοιπο κομμάτι της διανοητικής διακυβέρνησης του κεφαλαίου. Αντίθετα συμβολίζει την άρνηση και την εναντίωση σ’ όλη αυτήν την κολοσσιαία διαδικασία πνευματικής καθυπόταξης του ελληνικού λαού, που πραγματοποιείται ώστε ν’ αποδεχτούμε τις κοινωνίες-κλουβιά που μας προετοιμάζουν.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην πρωτοβουλία για την απόσυρση της Θ. Δραγώνα από την θέση της στο Υπουργείο Παιδείας, υπογάφοντας την σχετική επιστολή του Άρδην και της Ρήξης.

Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s