Ιθαγενείς

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

2 Σχόλια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΣΤΙΣ 6 μμ

ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Όλα αυτά τα χρόνια, μεθοδικά, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι Ατλαντιστές διέλυσαν τα Βαλκάνια, στρώνοντας το χαλί στην Τουρκία προκειμένου να αναδειχθεί σε περιφερειακή υπερδύναμη και να εξουσιάσει την ευρύτερη περιοχή. Οι ταγοί του αυταρχικού καθεστώτος της Άγκυρας οραματίζονται ένα νεο-οθωμανικό μέλλον, και γι’ αυτό ένας από τους μεγαλύτερους εκφραστές του, ο Νταβούτογλου πριν από μερικές εβδομάδες στο Σαράγεβο καλούσε τους λαούς να «επωφεληθούν» από την υπό ανοικοδόμηση Οθωμανική Ειρήνη στα Βαλκάνια.

Κομβικό ρόλο σ’ αυτήν την διαδικασία παίζει και η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα με τους όρους και τις συνθήκες που πραγματοποιείται σήμερα. Χωρίς αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, χωρίς αναγνώριση της κυπριακής δημοκρατίας, χωρίς άρση του casus belli, χωρίς αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, και του μικρασιατικού ελληνισμού, χωρίς αναγνώριση του καθεστώτος του Αιγαίου και συνέχιση των παραβάσεων και παραβιάσεων.  Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα απελευθερώσει όλες τις πολιτικές, οικονομικές και δημογραφικές τάσεις υποταγής της Ελλάδας αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων, και ταυτόχρονα θα υπονομεύσει οποιαδήποτε προοπτική απαγκίστρωσης των Ευρωπαϊκών λαών από το άρμα του Ατλαντισμού. Πρώτο θύμα των εξελίξεων αυτών θα είναι η Κύπρος, η οποία προετοιμάζεται να παραδοθεί σ’ ένα έκτρωμα πολύ χειρότερο από αυτό του Ανάν, μια συμφωνία η οποία θα την παραδώσει ως το πρώτο πιάτο στη Οθωμανική σφαίρα επιρροής.

Ενόψει των εξελίξεων του Δεκέμβρη, που θα κρίνουν πολλά, τόσο σε ό,τι αφορά στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., όσο και για την Κύπρο και το Σκοπιανό, τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ, των Βρετανών και των Τούρκων έχουν επιστρατεύσει λυτούς και δεμένους, προκειμένου να δεχθούμε μοιρολατρικά την ακύρωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας. Οι ελληνικές άρχουσες τάξεις, τα «τζάκια» και οι «νταβατζήδες» έχουν προ πολλού συμφωνήσει με το αζημίωτο να υποταχθούν στα οθωμανικά Βαλκάνια του 21ου αιώνα.

Εμείς, από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να καθόμαστε άβουλοι θεατές της προετοιμαζόμενης υποδούλωσής μας. Πρέπει με κάθε θυσία να αποφύγουμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν, μιας χώρας ραγιάδων και γκαρσονιών, μιας ημι-τουρκικής και ημι-ευρωπαϊκής επαρχίας. Να αμφισβητήσουμε το δρόμο που μας έφερε μέχρι εδώ, και μας έχει βυθίσει στην κοινωνική κρίση, την οικονομική κατάρρευση και την εθνική ταπείνωση.

Ήρθε η στιγμή να βάλουμε φρένο στο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς που σήμερα μας έχει δέσει τα χέρια. Η Ελλάδα μπροστά σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες χρειάζεται έναν λαό-ακρίτα, ζωντανό, κινητοποιημένο από ένα όραμα για ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Φτάνει πια! Ο ελληνικός λαός πρέπει να αρνηθεί να μεταβληθεί σε πειραματόζωο των ισχυρών. Η αντίσταση είναι εφικτή. Αρκεί να αντιπαραθέσουμε ένα όραμα βαλκανική ενότητας και αποκλεισμού της τουρκικής υποταγής των Βαλκανίων, και να δούμε την Κύπρο όχι σαν βαρίδι αλλά σαν ευκαιρία του ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ

– ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ –

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ:

«ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ», «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΡΟΥ» (ΣΑΚ), ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΡΓΩ», ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΑΡΔΗΝ», ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΡΗΞΗ», ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ»

Advertisements

2 thoughts on “ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 10/12

  Το απόγευμα της Πέμπτης πάνω από 600 άτομα συμμετείχαν στην συγκέντρωση και την πορεία που διοργάνωσαν η Ένωση για την Διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας, το Άρδην και η Ρήξη, το ΣΑΚ, η Χριστιανική και ο Παμποντιακός σύλλογος Αργώ, ενάντια στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Στην διαδήλωση συμμετείχαν επίσης, κουρδικές και αρμένικες οργανώσεις και αντιπροσωπείες ελληνικών κομμάτων, του ΔΗΚΚΙ και της Δημοκρατικής Αναγέννησης.

  Με συνθήματα όπως ‘Έξω η Τουρκία από την Ε.Ε.’, ‘βέτο στο νέο-οθωμανισμό, κάτω ο νεοραγιαδισμός’, ‘Όσο υπάρχει στην Κύπρο κατοχή, δεν γίνεται φιλία ελληνοτουρκική’, η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος στις 7μ.μ., πέρασε από τα γραφεία της Ε.Ε. και κατέληξε στη διασταύρωση των οδών Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις της απαγόρευσαν να προσεγγίσει την Τουρκική Πρεσβεία. Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν καν στην αντιπροσωπεία της πορείας να προσεγγίσει το κτήριο της πρεσβείας, για να επιδώσει το ψήφισμα των διαδηλωτών.

  Το ψήφισμα ανέφερε σχετικά: «Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο πρέπει να λήξει η εκκρεμότητα της τουρκικής υποψηφιότητας, με την κατάργηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όσο η Τουρκία δεν συμμορφώνεται σε καμία από τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την ΕΕ και τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών, που σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης αντιτίθενται μαζικά στην τουρκική ένταξη. Η Τουρκία επιμένει να διατηρεί το casus belli με την Ελλάδα., να παρενοχλεί την ευρωπαϊκή αστυνόμευση για την παρεμπόδιση της λαθρομετανάστευσης στον ευρωπαϊκό χώρο, τις δε «γκρίζες ζώνες» που επινόησε, τις εμφανίζει πλέον σαν τουρκικά νησιά. Στην Κύπρο, διατηρεί στρατεύματα κατοχής, αρνείται να την αναγνωρίσει, και δεν δέχεται να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της τελωνειακής ένωσης μαζί της, το οποίο έχει συνάψει με την Ε.Ε.. Αρνείται να παραχωρήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και ελευθερίες στον Κουρδικό λαό, αρνείται να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων και του Ποντιακού και μικρασιατικού ελληνισμού, κ.λ.π. Στα πέντε χρόνια που έχουν διαρκέσει οι διαπραγματεύσεις, η Τουρκία απέδειξε την ασυμβατότητα της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η συνέχιση των διαπραγματεύσεων οδηγεί νομοτελειακά στην ουσιαστική κατάλυση της ίδιας της Ένωσης. Μια αναβολή της συζήτησης της ανύπαρκτης προόδου των ενταξιακών δαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου δεν έχει να προσφέρει τίποτε.»

  Η πορεία εγκαινιάζει μια σειρά μαχητικών εκδηλώσεων ενάντια στην σχεδιαζόμενη παράδοση της χώρας μας στα συμφέροντα των ισχυρών της περιοχής και του πλανήτη, την οποία σχεδιάζουν εδώ και χρόνια οι ελληνικές άρχουσες τάξεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

  Η μοναδική απάντηση στη δίνη της κρίσης, είναι αυτή της αντίστασης και του αγώνα για την ανατροπή του ενδοτισμού και του παρασιτισμού που έχει καθηλώσει την χώρα μας σ’ αυτό το τέλμα. Οι άρχουσες τάξεις είναι εκείνες που πέρασαν στα χέρια του ελληνικού λαού τα ποικιλώνυμα πολιτικά και οικονομικά δεσμά και θα πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν ενώπιόν του.

  Ένωση για την Διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας, Περιοδικό Άρδην, εφημερίδα Χριστιανική, εφημερίδα Ρήξη, Παμποντιακός Σύλλογος «Αργώ», Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου

  http://www.ardin.gr

 2. 1974: Ταγματάρχης Δημήτρης Αλευρομάγειρος

  http://vripolidis.blogspot.com/2009/12/1974.html

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s