Ιθαγενείς

Στη Μέκκα του Νεο-οθωμανισμού

5 Σχόλια

copy-of-the-trojan-horse

Οι υπερασπιστές του Νέο- Οθωμανισμού σε Ελλάδα και Τουρκία, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας ετοιμάζεται πυρετωδώς  για τις εκλογές «εσωτερικού» χώρου, συνεχίζουν μεθοδικά τη κατάληψη και την περαιτέρω εξάρτηση της χώρας. Οι δεκάδες παραβιάσεις και οι συχνές αποκαλύψεις της ωμότητας των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο, όχι μόνο δεν διαρρηγνύουν την κανονικότητα της εξέλιξης του νέο- οθωμανισμού, τουναντίον, συγκαλύπτονται προς χάριν της «φιλίας». Οι «φίλοι» λοιπόν δεν άργησαν και έτσι σήμερα γεννήθηκε  ακόμη μια πτυχή της στρατηγικής αυτής.

Σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία του κοινού χρηματιστηριακού δείκτη Ελλάδας και Τουρκίας, ο “Greece- Turkey-30” ή εν «οικονομική» συντομία GT-30. Στόχος του Δείκτη είναι να διευκολύνει την διασυνοριακή πρόσβαση των επενδυτών στις δύο αγορές, ενώ άμεση προτεραιότητα των δύο χρηματιστηρίων είναι η έκδοση και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στις δύο αγορές, Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (Δ.Α.Κ.) και Παράγωγων Προϊόντων συνδεδεμένων στο νέο Δείκτη.

Δεκαπέντε μετοχές από κάθε χώρα και αρκετές άλλες στο μέλλον, θα τσογάρονται καθημερινά, στη «νεοϊδρυθείσα»  Μέκκα  της Ελληνοτουρκικής «φιλίας». Ο νέος δείκτης αποτελεί ακόμα ένα σημείο στην εξάπλωση της Νέο- Οθωμανικής κυριαρχίας, όπου οι σύγχρονοι «οικονομικοί» ή και «ιδεολογικοί» φαναριώτες, άλλοτε θα επενδύουν τα κεφάλαιά τους στον δείκτη «GT-30», άλλοτε θα συμμετέχουν σε συμπόσια αποδόμησης των θηριωδιών, της Οθωμανικής κατοχής, άλλοτε πάλι θα υπερασπίζονται την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. και άλλοτε θα ξεπουλάν και την αξιοπρέπειά μας σε ένα νέο σχέδιο Ανάν.

Η είδηση αυτή, παρά την προφανή χαρά των Πρετεντέριδων και των άλλων, φαναριωτών δημοσιογράφων ελάχιστα θα προβληθεί, για να μην τυχόν αλλάξει ο χαρακτήρας των «εσωτερικών» και «τηλεοπτικών» εκλογών επιμένοντας σκοπίμως η κουβέντα να παραμείνει σε μια εντελώς άχρωμη πολιτικά βάση. Κάπου εδώ ωστόσο,  τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη στο περίφημο λόγο του στη Λαμία φαντάζουν επίκαιρα, όσο ποτέ:

«Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς;

Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ’ όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι’ αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;»

Ντιούη

Advertisements

5 thoughts on “Στη Μέκκα του Νεο-οθωμανισμού

  1. Πρέπει να το αναδείξουμε σε πρώτο θέμα!

    Θα μου επιτρέψετε να σας αναδημοσιεύσω!

  2. Παράθεμα: Χαλάλι το Αγαθονήσι, το Αιγαίο, η Κύπρος, η εθνική ανεξαρτησία αν είναι να κερδίσει το χρηματιστήριο! « ΓΚΑΖΑΚΙ

  3. Παράθεμα: Στη Μέκκα του Νεο-Οθωμανισμού (αναδημοσίευση) « Το ιστολόγιο του έξ' από δώ

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s