Ιθαγενείς

Ξυπνήσατε;

1 σχόλιο

Το «εφετείο», η ευρύτερη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα «κορανικά» ξύπνησαν βίαια μια ολόκληρη κοινωνία από τον λήθαργό της. Αίφνης, όλοι, ακόμα ο φανατικός «πολυπολιτιστής» Τάκης Καμπύλης, αναφέρονται στα αδιέξοδα του μεταναστευτικού ζητήματος.

Επί χρόνια, οι άρχουσες τάξεις άφηναν την αόρατη χείρα της αγοράς ν’ ασχοληθεί με τους μετανάστες χτίζοντας ένα άτυπο δουλοκτητικό καθεστώς. Αρνήθηκαν να διαμορφώσουν μια πολιτική ενσωμάτωσης των μεταναστών, να αποτρέψουν την δημιουργία γκέτο και να διαφυλάξουν τα εργασιακά δικαιώματά τους ώστε να μην καταλήξουν εργαλείο για την επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα. Αδιαφόρησαν για τον έλεγχο των διαρκώς ογκούμενων κυμάτων λαθρομετανάστευσης. Κι άφησαν τον κοινωνικό ιστό να διαλυθεί από τα γκέτο, την εξαθλίωση, και την περιχαράκωση των εθνοτικών ομάδων. Γιατί όλα τούτα, ήταν ψιλά γράμματα μπροστά στα κότερα, τις Καγιέν και τις βιλάρες που απέκτησαν τα τελευταία 20 χρόνια από το όργιο λεηλασίας της χώρας.

Σήμερα που ανακαλύπτουν το τρομερό κόστος της ασυδοσίας τους, που το «πρόβλημα» αγγίζει εκτός από τον «μπασκλάς» Άγιο Παντελεήμονα και τα κυριλέ μπαρ του Ψυρρή και του Θησείου, ήρθε η ώρα να πετάξουν τα κοσμοπολίτικα προσωπεία και να φορέσουν την μάσκα της «σύνεσης».

Τώρα είναι όμως αργά. Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι, η ισορροπία θα επιτευχθεί αφού βιώσουμε πρώτα τις τρομακτικές συνέπειες της δουλοκτητικής πολυπολιτισμικότητας.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Μπροστά στο μεταναστευτικό αδιέξοδο, λύσεις υπάρχουν. Η μία, συνιστά «συντηριτική έξοδο» και εφαρμόζεται εν μέρει στην Ευρώπη, όπου η άκρα δεξιά συμμετέχει στους κυβερνητικούς σχηματισμούς. Είναι η όδος της καταστολής και του αυταρχισμού, των «ιδιώνυμων» και της μηδενικής ανοχής –της ανάδυσης αντιδραστικών κινημάτων ως απάντηση στη διάλυση που επέφερε ο πολυπολιτισμός

Η δεύτερη, είναι η επιλογή της ενσωμάτωσης με τον σταδιακό περιορισμό και έλεγχο της λαθρομετανάστευσης –γιατί ακριβώς η κοινωνία μας (όπως και κάθε κοινωνία) έχει όρια στην δυνατότητά της να  τους ενσωματώνει. Αυτή προκρίνει θεσμούς κοινωνικής και πολιτιστικής ένταξης, αδυσώπητο κυνήγι στην δουλεμπορεία (όσο κι αν αυτό πληγώσει την… ελληνοτουρκική φιλία των σάπιων δουλεμπορικών που περιδιαβαίνουν το Αιγαίο), μέριμνα για την επαναπροώθηση όσων μεταναστών δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν στις πατρίδες τους (π.χ. οικονομική βοήθεια στις χώρες προέλευσης κ.λ.π.), εξασφάλιση των νόμιμων εργασιακών συνθηκών για όλους τους ξένους εργάτες με σκοπό να καταπολεμηθεί ο μηχανισμός της συμπίεσης των εργατικών μισθών.

Από εκεί και πέρα, οποιοσδήποτε εμμένει στη λογική των ανοιχτών συνόρων δεν καταφέρνει τίποτε άλλο πέρα από το:

α) Να συντηρεί τον πιο αμείλικτο και εκμεταλλευτικό νεοφιλελευθερισμό, αυτόν των οιωνεί δουλοκτητικών σχέσεων εργασίας που συγκροτούνται πάνω στην διαθεσιμότητα του μόνιμου πλεονάζοντος εργατικού δυναμικού που τροφοδοτεί η λαθρομετανάστευση.

β) Να δημιουργεί τις καλύτερης δυνατές προϋποθέσεις για την ανάδυση ενός δυναμικού αντιδραστικού κινήματος.

Ανοχή όχι οπισθοδρόμηση

Κι ένα τελευταίο σχόλιο για το Κοράνι. Ο σεβασμός στην θρησκεία του άλλου είναι θέμα προσωπικής ηθικής και αξιακής στάσης (κι αυτό πηγαίνει τόσο στον μπάτσο που εξευτελίζουν θρησκευτικά σύμβολά, όσο και στους «γκαζάκηδες» που επιτίθενται στις εκκλησίες).

Τούτο δε σημαίνει όμως ότι θα εγκαταλείψουμε στ’ όνομα της ανεκτικότητας κατακτήσεις ισότητας και ελευθερίας που πετύχαμε μετά από αιματηρούς αγώνες. Δηλαδή, ό,τι και να λέει η Σαρία, όσοι ζουν εδώ θα πρέπει να στέλνουν τις κόρες τους στο σχολείο, να μην ξυλοκοπούν τις γυναίκες τους –να εγκαταλείψουν δηλαδή την αφόρητη πατριαρχία που μεταβάλει την οικογένεια σε φυλακή.

Όπως οι δικές τους κοινωνίες έχουν το δικαίωμα να πορεύονται με τους δικούς τους ρυθμούς, και να μην τους επιβάλεται ο εκσυγχρονισμός της αποικιοκρατίας και των ανθρωπιστικών πολέμων, έτσι και οι δικές μας έχουν το ίδιο δικαιώμα, να διαφυλάσσουν τις κατακτήσεις τους δίχως αυτές να απειλούνται στ’ όνομα μάλιστα μιας κίβδηλης «ανεκτικότητας»

Advertisements

One thought on “Ξυπνήσατε;

 1. Η ανάλυση εξαίρετη και την συμμερίζομαι!

  Δυστυχώς η πρόβλεψή μου είναι ότι η πιθανότητα της δεύτερης λύσης (που είναι η λογική και η ορθή) είναι πλέον αδύνατη για διάφορους λόγους.
  Ο τελευταίος (θα σας φανεί περίεργο αυτό που λέω αλλά δεν είναι ο σημαντικότερος!!!-ίσως σε μια άλλη συζήτηση επεκταθώ) είναι ότι δεν θέλουν να ενσωματωθούν

  Αν ήθελαν, δεν θα έκαναν την ημέρα της Άλωσης μουσουλμανική διαδήλωση στην Αθήνα. Θα φρόντιζαν να μάθουν τα βασικά στοιχεία της εγχώριας ταυτότητας. Θα σέβονταν. Και οι διαδηλώσεις τους δεν θα ήταν θρησκευτικές στο ΣΥΝΟΛΟ τους. Κάτι που παρεπιπτόντως δείχνει ότι η «ταξική» ή δυτικού τύπου ανάλυση που κάνουμε εμείς, δεν αφορά αυτούς. Είναι δικιά μας παρέκκλιση από την πραγματικότητά τους…

  Και μια παρατήρηση.

  Η ανοησία των «ανοιχτοκοινωνικών» αλά ΣΥΡΙΖ»α», αποδεικνύεται από την παντελή έλλειψη κάθε ανάλυσης γύρω από το πώς δημιουργήθηκαν τα φασιστικά, τα ρατσιστικά κινήματα, το sagrigation, τα γκέτο κλπ.

  Εκτός και αν πιστεύουν ότι είναι ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΤΟ DNA ομάδων ανθρώπων, χωρών κλπ. Θα περίμενα και μια τέτοια αντίφαση από τέτοιους σαπιοκοιλιές…

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s