Ιθαγενείς

Το νέο στρατηγείο του ΝΑΤΟ

Σχολιάστε

Ενώ η σφαγή των Παλαιστινίων από το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ συνεχίζεται και το Ελληνικό κράτος εμφανίζεται αδιάφορο προς αυτή την γενοκτονία, με χθεσινή απόφαση της βουλής, με ψήφους τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του Πα.Σο.Κ. αποφασίσθηκε η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Γ’ Σώματος Στρατού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή «στρατηγείου χαμηλής ετοιμότητας» του ΝΑΤΟ, με στόχο το συντονισμό των ενεργειών της συμμαχίας «σε καιρό ειρήνης και σε καιρό π0ολέμου».

Απαράδεκτη, υπήρξε άλλωστε και η θέση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου οποίος τόνισε την αναπτυξιακή προοπτική μια τέτοιας επιλογής, το στρατηγικό ρόλο της πόλης στις τάξεις της συμμαχίας καθώς και την εξασφάλιση μεγαλύτερου βαθμού ασφάλειας για την πόλη και για τη χώρα. Από την άλλη, η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, περιορίσθηκε στην «οικολογική» πλευρά του ζητήματος καθώς τόσο ο Συ.Ριζ.Α και το Πα.Σο.Κ. όσο και η ομάδα Μπουτάρη διεκδικούσαν την αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης για την περιβαλλοντική ανάπλαση της πόλης. Αντίθετα το ΚΚΕ τάχθηκε ευθέως ενάντια στη προοπτική αυτή και στο ρόλο του εν λόγω στρατηγείου.

Η κίνηση αυτή, έρχεται να πλαισιώσει την «στρατιωτικοποίηση» των Βαλκανίων καθώς μετά το Camp Bondsteel στο Κοσσόβο, την νέα αμερικανική βάση στην επικράτεια της Π.Γ.Δ.Μ. έρχεται η Ελλάδα να αποκτά μετά τις υπάρχουσες βάσεις και νέο στρατηγείο. Από τη μεριά μας, η αποτροπή της σύστασης του εν λόγω στρατηγείου αποτελεί βασική προτεραιότητα, αφενός για να καταδειχθεί η αντίθεση των Πολιτών της Θεσσαλονίκης στο ΝΑΤΟ, των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας και της κατοχής του Αφγανιστάν. Αφετέρου οι πρωτοβουλίες για την παρεμπόδιση της δημιουργίας του νέου στρατηγείου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη, συγκρότησης ενός ευρύτερου παν- βαλκανικού μετώπου ενάντια στην ευθεία παρέμβαση του αμερικάνικου παράγοντα. Η χειραφέτηση και η ανεξαρτησία των λαών της βαλκανικής περνά μέσα από την μεταξύ τους συνεργασία, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που τα κέντρα των υπερεθνικών ελίτ, έχουν επιλέξει τον «στρατιωτικό» έλεγχο της χερσονήσου.

Υ.Γ. Σε λίγες ώρες από τώρα, ο νέος πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπάρακ Ομπάμα, ορκίζεται μπροστά σε δύο εκατομμύρια Αμερικανών και… ενώπιον ολόκληρης της Ελλάδας, καθώς το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισε, πως η Ελλάδα, ούσα ενσωματωμένη στις εντολές της Αυτοκρατορίας, δικαιούται να παραστεί στο γεγονός, έστω και από απόσταση…

Ντιούη

Advertisements

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s