Ιθαγενείς

Το παράσιτο καθεύδει!

1 σχόλιο

Στην αρχή, όλοι έλεγαν πώς, στο βαθμό που έχουμε ως χώρα μπλέξει λιγότερο από άλλες (όπως π.χ. η Γερμανία) με τοξικά ομόλογα και λοιπά χρηματοπιστωτικά τρίκ, η κρίση θα μας πάρει ξώφαλτσα…

Αμ δε! Διότι στο επίπεδο της «πραγματικής οικονομίας», η Ελλάδα είναι μια χώρα παρασιτική. Δεν παράγει τίποτε, ενώ το ισοζύγιο των συναλλαγών καταφέρνει να επιβιώνει (τρεκλίζοντας) από δραστηριότητες εξωστρεφείς, όπως είναι η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Δύο κλάδοι οι οποίοι αναμένεται να πληγούν σοβαρά από τους κλυδωνισμούς της κρίσης. Ήδη, οι εφοπλιστές το φυσάν και δεν κρυώνει, διότι η πτώση της ζήτησης που δημιούργησε η κρίση έχει ακυρώσει τις παραγγελείες από την Κίνα –και οι ναύλοι έχουν καταποντιστεί. Για να μην μιλήσουμε για τα μεγάλα τουριστικά γραφεία, που βλέπουν τις κρατήσεις να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οπότε τι; Το ελληνικό παράσιτο καθεύδει. Και τη στιγμή που μιλάμε κρίνεται η τύχη δεκάδων 4χ4 στο Κολωνάκι, την Εκάλη, το Πανόραμα, την Καλαμαριά.

Advertisements

One thought on “Το παράσιτο καθεύδει!

  1. Η ναυτιλία έχει κρίση, όχι γιατι δεν υπάρχουν προϊόντα να μεταφέρει, αλλά γιατι οι τράπεζες δεν δίνουν εγγυήσεις για την αγορά προϊόντων. Βλέπεις οι τράπεζες κουμαντάρουν τα πάντα. Από οικολογικής άποψης, καλλίτερα είναι να πέσουν οι μεταφορές. Θα φάμε ελληνικά σκόρδα, αντι κινέζικα!

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s