Ιθαγενείς

Αριστερά, Κεφάλαιο, Πρόοδος, Επιχειρήσεις…

2 Σχόλια

Ο κύριος Βγενόπουλος συμφωνεί σε ένα πράγμα με τον Α. Αλαβάνο. Τουλάχιστον έτσι δήλωσε στην χθεσινή συνέντευξή του στον Ευαγγελάτο.

Ο κύριος Βγενόπουλος των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου συμφωνεί με τον κύριο Αλαβάνο της Αριστεράς και της προόδου, στο ό,τι λόγω της κρίσης θα πρέπει να μειώσουμε τους εξοπλισμούς.

Εκ πρώτης όψεως, τούτο φαίνεται παράδοξο. Όμως, δεν είναι. Γιατί και οι δύο ασπάζονται μία φιλελεύθερη ματιά. Το ζητούμενο είναι να προφυλαχθεί ο καταναλωτής, γι’ αυτό το κράτος θα πρέπει να εξοικονομήσει πόρους, ώστε να τους διοχετεύσει στην αναζωογόνηση των θεσμών της πρόνοιας.

Ως γνωστόν, οι καταναλωτές δεν έχουν πατρίδα. Σ’ έναν άλλο κόσμο. Που υπήρχε πριν την έλευση του σύμπαντος του ατόμου-καταναλωτή, οι πολίτες δεν έμπαιναν σε τέτοιες λογικές. Διότι γνώριζαν πολύ καλά, ότι ένα από τα θεμέλια της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης της πόλης τους (ή της χώρας τους, πιο πρόσφατα), είναι η άμυνά της.

Σήμερα, ο «μέσος καταναλωτής» για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι το εύρος διαθεσίμων της πιστωτικής του κάρτας. Κι οποίος, επιμένει στη λογική του πολίτη να θέτει όμοιους με τους παραπάνω προβληματισμούς, θ’ αναλάβει η καθεστωτική προπαγάνδα να τον στιγματίσει ως «εθνικιστή»…

Κάπως έτσι συμφωνούν οι κ.κ. Αλαβάνος (της Αριστεράς και της Προόδου) και Βγενόπουλος (των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου)…

Advertisements

2 thoughts on “Αριστερά, Κεφάλαιο, Πρόοδος, Επιχειρήσεις…

  1. Και έχει επι πλέον το θράσος ο Τραπεζίτης να κρίνει για την εθνική άμυνα, ενώ ο μέσος Έλληνας που δεν ντρέπεται να χαραχτηρίζεται από το κράτος, τους «θεσμούς», τα ΜΜΕ κλπ, ως καταναλωτής μια και η εξίσωση ευτυχία=κατανάλωση τον έχει αποβλακώσει, το θεωρεί φυσιολογικό αν όχι μαγκιά!

  2. Ο καπάτσος τραπεζίτης ανακάλυψε νέο ελπιδοφόρο κλάδο, έπειτα από την κατάρρευση του εμπορίου της εφήμερης, πλαστής ευημερίας (μέσω των δανείων). Ποιός είναι αυτός: Η εμπορία του «νέου», του «άφθαρτου», της πολιτικής ελπίδας.

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s