Ιθαγενείς

Ένα κλεμμένο ποδήλατο (Μια μουσική περιήγηση στους Στέρεο Νόβα)

5 Σχόλια

[Από τον δίσκο ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ]

Ακούστε κι αυτά:

Το ταξίδι της Φάλαινας

6 π.μ.

Ο εξώστης

3000 μέρες

Το παζλ στον αέρα

Μικρό Αγόρι

Ταξίδι στη Γη

Advertisements

5 thoughts on “Ένα κλεμμένο ποδήλατο (Μια μουσική περιήγηση στους Στέρεο Νόβα)

 1. Γμτή! Εδώ και καιρό θέλω πολύ να γράψω κάτι για τους Στέρεο Νόβα, την ποίησή τους, το πως ηχούν στο μητροπολιτικό τοπίο.

  Άντε να βρούμε χρόνο! Γμτ!

 2. Όταν πρωτοανακάλυψα τους Στέρεο Νόβα προ 15ετίας, μόλις είχα απολυθεί από φαντάρος, κοίταγα πως θα στεριώσω επαγγελματικά και υπαρξιακά στο χαοτικό, αλλοτριωτικό και ενεργοβόρο Αθηναϊκό τοπίο. Φιλοξενιόμουν στα προάστια, αλλά δουλειά, εξοικοίωση και συντροφικότητα με κατέβαζε καθημερινά στο κέντρο, και έτσι, όπως οι περισσότεροι καταραμένοι του λεκανοπεδίου, έβγαζα καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα με μοτό ή οτό, σε μια κατάσταση διαρκώς στην τσίτα. Την ψυχολογία μου αυτή την έκφραζαν απόλυτα οι Σ.Ν., αλλά η ψυχολογία αυτή με τρέλαινε, Τελικά δραπέτευσα από την Αθήνα, και η συμβουλή μου ειναι να ακολουθήστε το παράδειγμα (Αληθεύει Ιθαγενάκια ότι κάνετε την πρώτη πραγματκή Ρήξη, και μεταφέρετε την έδρα στη Μακεδονίτισσα Νύμφη; Εύγε!)
  Την αγάπη μου τότε για τους Σ.Ν. τη λοιδωρούσαν τότε πολλά συντρόφια, που τη θεωρούσαν υπερβολικά εκσυγχρονιστική και ανθελληνική. Με τέτοιο διαχρονικό ελληνικό στοίχο, μάλλον για ένα πάντρεμα της νέας τεχνολογίας με μιά ποιητική και σύχγρονη μορφή νεοΑθηναϊκής «διαλέκτου» επρόκειτο

 3. Όταν πρωτοανακάλυψα τους Στέρεο Νόβα προ 15ετίας, μόλις είχα απολυθεί από φαντάρος, κοίταγα πως θα στεριώσω επαγγελματικά και υπαρξιακά στο χαοτικό, αλλοτριωτικό και ενεργοβόρο Αθηναϊκό τοπίο. Φιλοξενιόμουν στα προάστια, αλλά δουλειά, εξοικοίωση και συντροφικότητα με κατέβαζε καθημερινά στο κέντρο, και έτσι, όπως οι περισσότεροι καταραμένοι του λεκανοπεδίου, έβγαζα καθημερινά δεκάδες χιλιόμετρα με μοτό ή οτό, σε μια κατάσταση διαρκώς στην τσίτα. Την ψυχολογία μου αυτή την έκφραζαν απόλυτα οι Σ.Ν., αλλά η ψυχολογία αυτή με τρέλαινε, Τελικά δραπέτευσα από την Αθήνα, και η συμβουλή μου ειναι να ακολουθήστε το παράδειγμα (Αληθεύει Ιθαγενάκια ότι κάνετε την πρώτη πραγματκή Ρήξη, και μεταφέρετε την έδρα στη Μακεδονίτισσα Νύμφη; Εύγε!)
  Την αγάπη μου τότε για τους Σ.Ν. τη λοιδωρούσαν τότε πολλά συντρόφια, που τη θεωρούσαν υπερβολικά εκσυγχρονιστική και ανθελληνική. Με τέτοιο διαχρονικό ελληνικό στοίχο, μάλλον για ένα πάντρεμα της νέας τεχνολογίας με μιά ποιητική , αλλά απλήνκαι οικεία μορφή γλώσσα επρόκειτο
  Τον ίδιο ενθουσιασμό που ένοιωθα τότε, νοιώθω και για τους πρώτους διασκεδαστικούς πειραματισμούς των Αλ ΓιάΪντα, που τραγουδάνε ελληνικό ραπ σε άψοψα κρητικά.

 4. Καθηγητής Λυκείου γαρ, διδάσκω … ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ στους μαθητές μου τα τελευταία πέντε χρόνια.
  Οι πιο ωραίες, φευγάτες και αληθινά ελεύθερες κουβέντες για τον Κόσμο, το Θεό, τον Άνθρωπο, τον Έρωτα … Υπέροχη εμπειρία και πρόκληση για όποιον το αποτολμήσει.
  Αναγκαία διευκρίνιση, δεν διδάσκω μαθήματα κατεύθυνσης και δεν κυνηγάω αγχωμένος τη διδακτέα ύλη. Θεολόγος είμαι, θρησκευτικά κάνω και θα συνεχίσω να κάνω όσο μου το επιτρέπουν!

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s