Ιθαγενείς

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η μύγα

5 Σχόλια

Φαίνεται πως, πες-πες, οι ακάματοι προπαγανδιστές της ελληνοτουρκικής φιλίας έχουν στερέψει τόσο πολύ, ώστε καταλήγουν και γράφουν αυτά που έγραφε στην χθεσινή Ελευθεροτυπία, ο Άρης Αμπατζής.

Ο Αμπατζής, που λέτε, έκατσε κι έγραψε κοτζάμ 680 λέξεις για το ταξίδι μίας μύγας, η οποία μπήκε στο αυτοκίνητό του στην Κωνσταντινούπολη για να βγει πολλές ώρες αργότερα στα Μέγαρα. Με αφορμή τη μύγα, κατήγγειλε τα οδικά, θαλάσσια και αεροπορικά ελληνοτουρκικά δίκτυα μεταφορών τα οποία δεν φέρνουν όσο κοντά θα έπρεπε τους δύο γείτονες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, καλούσε επιπλέον τον ελληνικό λαό, να ξεσηκωθεί σε κινητοποιήσεις προκειμένου να πυκνώσουν τα λογιών-λογιών δρομολόγια με την Τουρκία. Να κάνουμε πορείες, πεζοί ή με τα ποδήλατα, προκειμένου να πείσουμε τον ελληνικό και τον τουρκικό κρατικό καπιταλισμό (sic!) να μας φέρει πιο κοντά.

Κι όλα αυτά, πάντα με σύμβολο τη μύγα. Αυτή τη μύγα που μπήκε στο πάρκινγκ της Πόλης και εξήλθε περιχαρής στα μεγαρείτικα ορνιθοτροφεία.

Φαίνεται πως οι νεοφαναριώτες, στον αγώνα να προωθήσουν τον νεοθωμανισμό τους, έχουν επιστρατεύσει ακόμα και το βασίλειο των εντόμων.

———-

Υ.Γ.1 Η Τουρκία είναι μία υπερ-εξοπλισμένη περιφερειακή υπερδύναμη, η οποία από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης κι έπειτα έχει δεδηλωμένη—υπό τις ευλογίες των Αμερικανών— στρατηγική την αποκατάσταση μίας σφαίρας επιρροής στα εδάφη που κατείχε άλλοτε ως Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σ’ αυτά τα πλαίσια, η κύρια μερίδα των ελληνικών αρχουσών τάξεων (εφοπλιστές, προμηθευτές, εργολάβοι, καναλάρχες, πολιτικοί) έχει ως στρατηγική της, την οικοδόμηση στενότατων σχέσεων με το τουρκικό κατεστημένο με σκοπό την από κοινού ανάληψη μεγάλων μπίζνες στην περιοχή, αδιαφορώντας για το εάν αυτές ακριβώς οι σχέσεις θέτουν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση της ίδιας της Ελλάδας. Γι’ αυτό και εμείς τους ονομάζουμε νεοφαναριώτες διότι έχουν παρόμοια στάση με τους αστούς του Φαναριού, που αντιτάσσονταν στην προοπτική μιας ελληνικής εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης ακριβώς διότι διατηρούσαν τεράστια συμφέροντα στα πλαίσια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι νεοφαναριώτες ενσαρκώνουν την ελληνική εκδοχή του πλανητικά κυρίαρχου φιλελευθερισμού.

Υ.Γ.2 Τι παίρνουν οι αρχισυντάκτες στην Ελευθεροτυπία και δεν μας δίνουν;

Υ.Γ.3 Για να έχει καταπέσει η ελληνοτουρκική προπαγάνδα σε τέτοια επίπεδα γελοιότητας, πάμε καλά.

Advertisements

5 thoughts on “Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η μύγα

 1. Ένας άλλος τίτλος θα μπορούσε να ήταν:

  «Έκανε κι’ η μύγα κώλο κι’ έχεσε τον κόσμο όλο»

  ή

  «Μυγόχεσμα»

  Πύ να δείτε και την Καθημερινή χθές…

 2. Λαυρέντη πες μας κι εμάς τι έλεγε η καθημερινή χθές….

 3. Ωστέ εισάγουμε και μύγες από την γείτονα χώρα ε; Δεν είχα υπόψη μου ότι και σ’ αυτό το πεδίο το ισοζύγιο είναι αρνητικό….

 4. Λέω χθές εν τη ευροία εννοία του παρελθόντος, αλλά το σύντομο του σχολίου δημιούγησε δίκαιη παρανόηση. Sorry!

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s