Ιθαγενείς

…Στα αδεία στομάχια αυτού του κόσμου…

Σχολιάστε

Τρία κομμάτια του Μάρλεϊ για την ληστρική επιβολή των αποικιοκρατών στον υπόλοιπο πλανήτη. Για την σκλαβιά, την πείνα και την εξαθλίωση. Για τα άδεια στομάχια και τα μάτια που καίνε από την οργή που ξεχειλίζει. Γιατί εάν προχθές ήταν η μέρα του περιβάλλοντος, εάν μεθαύριο θα γιορτάσουνε τη μέρα των δικαιωμάτων και παραπροχθές τη μέρα της ειρήνης, για κάποιους, κι αυτοί είναι πολλοί, κάθε μέρα, όλες οι μέρες, είναι μέρες πείνας και υποταγής.

Η φυλή των ποντικών- rat race… [Μην ξεχνάς την Ιστορία σου/μάθε τη μοίρα σου/ Στην λειψυδρία που έρχεται/ οι ηλίθιοι θα πεινάσουν. Στο βίντεο, ο δημοσιογράφος ρωτάει τον Μάρλευ, «Ποιές είναι οι ρίζες της Βαβυλώνας;», κι εκείνος απαντάει, «Ρίζες; Μα η Βαβυλώνα δεν έχει ρίζες…»]

Οι παρανοϊκοί με τα ξυρισμένα κεφάλια – Crazy Baldheads. [Χτίσαμε τις καλύβες μας/ φυτέψαμε το καλαμπόκι σας/ τώρα μας κοιτάτε με περιφρόνηση/ και μας τρώτε όλο το φαΐ/ Θα κυνηγήσουμε τους παρανοϊκούς με τα ξυρισμένα κεφάλια/ έξω από την πόλη]

Καίγοντας και λεηλατώντας – Burnin’ and lootin’. [Πόσους ποταμούς θα πρέπει να διαβούμε/ για να μιλήσουμε στο αφεντικό;/ Ό,τι είχαμε φαίνεται να έχει χαθεί οριστικά/ Πληρώσαμε με το πετσί μας το τίμημα/ Γι’ αυτό τον λόγο/ Απόψε καίμε και λεηλατούμε].

Η κοιλιά τους γεμάτη, κι εμείς πεινάμε – Them belly full. [Η κοιλιά τους γεμάτη/ κι εμείς πεινάμε/ ένα πλήθος που πεινάει/ είναι ένα οργισμένο πλήθος].

Advertisements

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s