Ιθαγενείς

Πανεπιστήμια: Το παιχνίδι είναι στημένο.

Σχολιάστε

Μεγάλο θέμα έγινε χθες και θα συζητηθεί πολύ σήμερα ο αποκλεισμός της Συγκλήτου του ΠΑΜΑΚ. Τα ΜΜΕ έχουν έτοιμοι την εξήγηση, για άλλη μια φορά οι «θλιβερές μειοψηφίες» πρωταγωνιστούν σε μαθήματα αντι-δημοκρατίας. Μετά τα γεγονότα στη Σύγκλητο του ΑΠΘ, στη Σίνδο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Φυσικό της Αθήνας και άλλου ήρθε η ώρα να χτυπήσουν και στο ΠΑΜΑΚ. Και εμείς είχαμε τονίσει ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις, όπως κλοπή καλπών, απέναντι στην εφαρμογή της καθολικής ψηφοφορίας, είναι αυτοκτονικές.

Ο αποκλεισμός, όμως, στο ΠΑΜΑΚ ήταν για να μην εφαρμοστεί η καθολική ψηφοφορία; Όποιος ενημερωθεί από τα πανελλαδικά ΜΜΕ, θα πει ναι. Έγιναν όμως έτσι τα πράγματα; Χθες, συνεδρίασε η Γενική Συνέλευση του ΠΑΜΑΚ, εκεί, λοιπόν, μια ώρα πριν από την ορισμένη ώρα, η Γενική Συνέλευση που την αποτελούσαν οι καθηγητές και η ΔΑΠ, μιας και οι υπόλοιποι δεν είχαν ενημερωθεί, χωρίς να είναι προγραμματισμένο, συζήτησαν για τον Τετραετή Αναπτυξιακό Προγραμματισμό των Πανεπιστημίων, μια ακόμα από τις διατάξεις του νόμου-πλαισίου. Με αυτόν τον κουτοπόνηρο τρόπο που επέλεξε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ κ. Κουσκουβέλης, λήφθηκε απόφαση για τον τετραετή αναπτυξιακό απολογισμό. Από τα παραπάνω, αυτός που θα έπρεπε να απολογηθεί είναι ο Πρύτανης Κουσκουβέλης, οι καθηγητές και η ΔΑΠ, γιατί με αντιδημοκρατικό τρόπο, εφαρμόζουν στο πανεπιστήμιο ένα μέτρο που τα μετατρέπει σε Ανώνυμες Εταιρείες. Άρα, είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, από αυτή της καθολικής ψηφοφορίας. Και σε αυτή την περίπτωση, οι φοιτητές είχαν όλα τα δίκια με το μέρος τους να αντιδράσουν.

Είναι φανερό, ότι μετά από όσα έγιναν με την καθολική ψηφοφορία, όπου μετατράπηκε σε καθολική ήττα του φοιτητικού κινήματος, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κατάσταση για να σαρώσει τα πανεπιστήμια. Δημιουργεί κλίμα, ότι όποιος αντιστέκεται στους νεο-φιλελευθερους σχεδιασμούς της, θα βρίσκεται εκ των προτέρων απολογούμενος. Και το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι ανησυχητικό μόνο για τα πανεπιστήμια, αλλά και για τους υπόλοιπους κοινωνικούς τομείς.

Υ.Γ. Φυσικά για να βρεθεί η κυβέρνηση να έχει το πάνω χέρι, σε ένα πεδίο που δύο χρόνια είχε υποστεί μεγάλη ήττα, μεγάλη ευθύνη φέρουν αυτοί που διαχειρίστηκαν το φοιτητικό και το έφεραν σε αυτό το σημείο, αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί.

Σεβέκ

Advertisements

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s