Ιθαγενείς

Αυτή είναι η ελληνικη μεγαλοαστική τάξη.

4 Σχόλια

Έχει περάσει στα ψιλά των εφημερίδων αλλά είναι μεγάλη είδηση. Συνελήφθη ο «Πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς» εφοπλιστής και πολλά άλλα κος Κ. Καρράς για υπόθεση αρχαιοκαπηλείας.

Διαβάστε απο την ομογενειακή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την υπόθεση και ποιός είναι ο κ. Καρράς.

Αρχαιολογικός θησαυρός στην Πλάκα

Ο Κώστας Καρράς κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία!

ΑΘΗΝΑ – Για παράβαση του νόμου «περί προστασίας Αρχαιοτήτων» κατηγορείται ο 70χρονος Κώστας Καρράς, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και γνωστός Τουρκόφιλος.

Συνελήφθη καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι όπου διαμένει στην περιοχή της Πλάκας, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας εντόπισε μαρμάρινα αντικείμενα, αρχαία νομίσματα και θρησκευτικά κειμήλια τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και δεν είχαν δηλωθεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Κατασχέθηκαν συγκεκριμένα 24 μαρμάρινα αντικείμενα (κιονόκρανα, επιτύμβια), 11 πήλινα αντικείμενα (αρύβαλοι – λήκυθοι), 9 αρχαία νομίσματα (χρυσά ασημένια και χάλκινα), 4 εικόνες διαφόρων διαστάσεων, 4 θρησκευτικά βιβλία του 17ου και 18ου αιώνα, ένα γυάλινο αγγείο, ένας χάλκινος σταυρός, μια χάλκινη λειψανοθήκη και ένα χάλκινο δακτυλίδι το οποίο φέρει πολύτιμο λίθο.

Ο κ. Καρράς χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και αύριο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή. Από το ΥΠΠΟ έγινε χθες γνωστό ότι τα ευρήματα εξετάστηκαν από τον έφορο Ακροπόλεως κ. Αλέξανδρο Μάντη, καθώς και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής τους.

Ο ΚΩΣΤΑΣ Καρράς είναι από τους ιδρυτές των Φίλων της Κύπρου στη Βρετανία και Πρόεδρος σήμερα του ελληνοτουρκικού Φόρουμ.

Ποιος είναι ο Κώστας Καρράς

Η γνωστή δημοσιογράφος-ερευνήτρια Φανούλα Αργυρού παραθέτει μερικές λεπτομέρειες για τον Κώστα Καρρά.

1) Συνίδρυσε μαζί με τον τελευταίο διχοτόμο αποικιακό κυβερνήτη Σερ Χιού Φούτ την περιβόητη διζωνική ομάδα “Φίλοι της Κύπρου” τον Σεπτέμβριο του 1974 στο Λονδίνο με μετέπειτα πρόεδρο τον φλεγματικό μ. Λόρδο Νίκολας Μπέθελ [ΣΗΜ. ΝΕΩΝ: πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών, όπως απεκάλυψε στον εκδότη των «Νέων» ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης] που υποστήριζε την παραμονή εποίκων…Τόσο εχθρική ήταν η στάση της ομάδας που έγραψαν στην Κύπρο οι εφημερίδες: «Με τέτοιους φίλους τι τους θέλει η Κύπρος τους εχθρούς;».

2) Για 18 χρόνια μέλος του Steering Committee της γνωστής [Αμερικανοσιωνιστικής] Λέσχης Bilderberg.

3) Συμμετείχε σε πολλές συνεδρίες του Wilton Park (δημιούργημα του Foreign Office για διαμόρφωση πολιτικής) και του Ντίσλεϋ Πάρκ με θέμα Τουρκία, Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Πρωτοστάτησε στις επαφές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών από το 1985 (ήταν τον ίδιο καιρό που και οι ‘Φίλοι της Κύπρου’ εγκαινίασαν τις ούτω καλούμενες επαναπροσεγγιστικές επαφές στο Κάμπτεν Τάουν του Λονδίνου [ΣΗΜ. ΝΕΩΝ: Με συμμετοχή του Κυριάκου Τσιούπρα, ανταποκριτή του ΚΥΠΕ στο Λονδίνο και για δεκαετίες διευθυντής της ”Παροικιακής” εφημερίδας του ΑΚΕΛ-Αγγλίας, καθώς και του γελοίου Μάικ Πουμπουρή, πιο γνωστού από την ανθελληνική δραστηριότητά του ως “Χατζημάικ] αναβαθμίζοντας την Τ/κ κοινότητα ως οντότητα, προωθώντας την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ως λύση, και παραμερίζοντας και αποφεύγοντας την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους…).

4) Ίδρυσε, καθ΄ υπόδειξη του Foreign Office, το “Ελληνοτουρκικό Φόρουμ” για προώθηση των τουρκικών συμφερόντων με αυξημένες συμμετοχές Τούρκων στα συνέδρια του Wilton Park κτλ

5) Είναι από τους αξιωματούχους και ιδρυτές της οργάνωσης “Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη” CDRSEE -με έδρα την Θεσσαλονίκη- για την αλλαγή των ιστορικών βιβλίων χωρών των Βαλκανίων (και της Κύπρου) και που χρηματοδοτείται συν άλλων πολλών κυρίως από το Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας, το Στέιτ Ντεπάρτμεντ, Υπ. Εξωτερικών Αυστρίας, ελληνική Κυβέρνηση δυστυχώς και άλλων ευρωπαϊκών χωρών και επιχειρήσεων αλλά και που εξασφάλισαν, προφανώς, δίχως να δόθηκε η σωστή ερμηνεία των εργασιών τους, και χρηματοδότηση από τους Ομογενείς Αμερικής…

6) O K. Καρράς συμμετείχε και στην συγκέντρωση επίλεκτων Ανανιστών στο St. Anthony’s College της Οξφόρδης για ωραιο-ποίηση του Σχεδίου Ανάν, τον Φεβρουάριο του 2004, μαζί με τον Τουμάζο Τσελεπή του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλιουρεκ, την Mary Southcot των ‘Φίλων της Κύπρου’, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εκπρόσωπο του Αττίλα στην Κύπρο, Καίτη Κληρίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Σώτο Γιωργαλλή, Αλβάρο Ντε Σότο και άλλους.

Η υπόθεση όμως έχει παρελθόν μιας και το καλοκαίρι είχε συλληφθεί και ο εφοπλιστής (και επίσης μέλος της Εταιρείας) Ι. Λύρας πάλι για αρχαιοκαπηλεία και τότε το Βήμα είχε εμπλέξει στην υπόθεση τόσο την Εταιρεία όσο και τον πρόεδρο της Κ. Καρρά (δείτε εδώ: tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15088&m=A44&aa=1) και μάλιστα ο κ. Καρράς απάντησε (www.ellinikietairia.gr/articles.php?action=read&id=490&Presstype=22)

πως δεν έχει καμία σχέση η Εταιρεία και ο ίδιος με τέτοιες υποθέσεις σ.σ. όπως και αποδείχτηκε!). Τότε, μάλιστα, παρουσίαζε ότι το Βήμα εμπλέκει την Εταιρεία και τον ίδιο λόγω της δράσης της Εταιρείας και του ίδιου σε μια σειρά από οικολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της χώρας (!!). Για το θέμα αναφέρθηκε χθες και η Καθημερινή περνώντας το στα ψιλά (news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_09/04/2008_265755).

Σχόλιο Ιθαγενών: Αυτή είναι η ελληνική μεγαλο-αστική τάξη, ικανή να πουλήσει τα πάντα από αυτή την χώρα από τα Αρχαία έως την Κύπρο! Και όντας σταθερά στο πλευρό των ίδιων «συμμάχων» των αμερικανικών και (τελευταία) των τουρκικών γερακιών.

4 thoughts on “Αυτή είναι η ελληνικη μεγαλοαστική τάξη.

  1. Η μόνη απο τις μεγάλες εφημερίδες που γράφει για αυτό είναι Το Βήμα, χθές μάλιστα δημοσίευσε και απόσπασμα απο κείμενο στήριξης στον εφοπλιστή και μερικές απο τις 200 υπογραφές που το συνόδευαν. (Δείτε το κείμενο και τις υπογραφές εδώ: http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080411&nid=8150404&sn=&spid=). Έκπληξη προκαλέι οτι στο κείμενο ο Καρράς εμφανίζεται ως διωκόμενος για την πολιτική και πολιτιστική του δράση (!), ενώ για τους υπογραφόντες τα σχόλια είναι περιττά.
    Αν και βρέθηκαν άλλα 92 αντικείμενα στα γραφεία της Εταιρείας ο εφοπλιστής χθές αφέθηκε ελέυθερος!

  2. Είναι πράγματι συμπτωση ότι οι υπογράφοντες ή μερικοί από δαύτους εχουν ένα κοινό παρονομαστή, το σχέδιο Ανάν, τις χυδαίες επιθέσεις κατά του μακαριστού Χριστόδουλου το βδεληρό βιβλίο ιστορίας, και την υποστήριξει του δικαιόματος των σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται όπωσ θέλουν…Ο νοών νοήτο…

  3. … και αποδυκνείεται περίτρανα η εξής εξίσωση: ΑΚΕΛ + Άγγλοι = ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

    άντε πες το όμως στους ακέλες (αγέλες καλύτερα…)

  4. Παράθεμα: Ο Χριστόφιας και ο …Γκαργκάνας « Το ιστολόγιο του εξαποδώ

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s