Ιθαγενείς

1821-2008: Είμαστε ρεαλιστές, αναζητούμε το αδύνατο

8 Σχόλια

«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας»

Θ. Κολοκοτρώνης, Λόγος στην Πνύκα

Advertisements

8 thoughts on “1821-2008: Είμαστε ρεαλιστές, αναζητούμε το αδύνατο

 1. Χρόνια Πολλά ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ
  Καλή Εθνική & Κοινωνική Λευτεριά.

  Seamos realistas, pidamos lo imposible-«Che»

 2. Οι λίγοι πάντα κάνουν την καλοί μαγιά όταν απλώνονται στους πολλούς με σοφία, αλήθεια και ανδρεία!!!

 3. @Mavro Fws
  Ευχαριστούμε

  @Μανιτάρι

  Για να δεις πόσα έτη φωτός μας χωρίζουν απ’ όσα έλεγε ο Κολοκοτρώνης, αρκεί να σου αναφέρουμε περιστατικό με καθηγητή στο ΑΠΘ, ο οποίος εξήρε κατά την διάρκεια του μαθήματός του την παράδοση των Δανών έναντι στον Χίτλερ, ως «υπόδειγμα ρεαλιστικής πολιτικής, που διέσωσε τις υποδομές της χώρας και διαφύλαξε την ασφάλεια των πολιτών». Για την ιστορία, ο εν λόγω κύριος είναι από τους αριστερούς εκείνης της κοπής που αρέσκονται στο να υποδεικνύουν τον λανθάνοντα εθνικισμό που κρύβεται πίσω από τα αντιαμερικανικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

 4. Περίεργο! Θα ήταν προφανώς μια παρενέργεια του διαφωτισμού αυτό το Κολοκοτρωναίϊκο παραλήρημα! Αλλιώς η νηφαλιότης θα συνιστούσε να ασκήσουν ένα απρόσκοπτο εμπόριο στην χωρίς σύνορα Οθωμανική αυτοκρατορία, που δεν καταπίεζε κανέναν!

  Δυστυχώς όμως αυτοί οι μεταναπολεόντιοι εθνικισμοί…. οδηγούν σε τέτοιου είδους ακρότητες, με αποτέλεσμα να καταστήσουν παρά την θέλησή τους τις οικογένειες των Συριζαίων, των Λιάκων, των Κουλούρηδων και των Γιαννοπουλαίων βιαίως απελευθερωθeίσες!

  Λυπάμαι έστω και τόσο αργά για την αδικία που οι πρόγονοί μου ορεσίβιοι Μωραΐτες, υπέβαλαν τους νηφάλιους αυτούς απόγονους των κατά Ζουράρι «ασπονδύλων μαλακίων» και υπόσχομαι να τους βοηθήσω όσο μπορώ να υποδουλωθούν ξανά εφ’ όσον το επιθυμούν…

 5. Το μέγα ερευνητικό ερώτημα είναι: Αυτά τα λόγια ο Κολοκοτρώνης τα είπε αφού είχε δημιουργηθεί το ελληνικό έθνος από το …κράτος ή μετά; Αν δεν γνωρίζετε εσείς, θα ρωτήσω τους Λιακοβόγληδες!

 6. ..»ή πριν», είναι το σωστό!

 7. Τολμούν κάποιοι τιποτένιοι αυλικοί της εξουσίας και βγαίνουν στα κρατικά κανάλια ανήμερα της επετείου, και ψέγουν τους αγώνες αυτού του λαού, ο οποίος έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος για την ελευθερία του.

  Το ζήτημα δεν είναι ότι αυτοί, υπάρχουν. Σε τέτοιον κόσμο ζούμε, τέτοια είναι και τα παράγωγά του. Το ζήτημα είναι ότι τα αντανακλαστικά μας έχουν αμβλυνθεί τόσο, ώστε αυτοί να έχουν το θάρρος για να προβούν σε τόσο προκλητικά προπαγανδιστικά διαβήματα.

  Ακόμα και εάν ηττήθηκε με το βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού, το «Υπουργείο Αλήθειας», δείχνει κραταιό σε τούτο τον τόπο.

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s