Ιθαγενείς

Αμβρακικός sos- Διαμαρτυρία

Σχολιάστε

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ SOS

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/03/08 ΩΡΑ: 11.00

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ομοσπονδία Αλιευτικών Συλλόγων Ηπείρου καλεί όλα τα μέλη της να πάρουν μέρος στην θαλάσσια διαμαρτυρία την Κυριακή 23/03/2008 στις 11:00 και στον αποκλεισμό του Στομίου στο Άκτιο για τα σοβαρά και άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αμβρακικός Κόλπος.

Η συνάντηση έχει οριστεί στο λιμάνι της Βόνιτσας προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της επέκτασης των δεξαμενών υγρών καυσίμων της SHELL στην Αμφιλοχία. Σε πρόσφατο ψήφισμα τους οι ψαράδες δηλώνουν: «εμείς οι συγκεντρωμένοι ψαράδες, αγρότες, εργαζόμενοι, ενεργοί πολίτες, κάτοικοι των τριών Νομών της περιοχής Αμβρακικού κόλπου απαιτούμε από την κυβέρνηση να φύγουν όλες οι δεξαμενές καυσίμων από τον Αμβρακικό, να αποκατασταθεί η θαλάσσια περιοχή στο Άκτιο από το μπάζωμα για την κατασκευή μαρίνας, να φύγουν όλες οι ιχθυοκαλλιέργειες από τον κόλπο». Ζητούν επίσης τη λήψη μέτρων κατά της ρύπανσης του κόλπου και την άμεση χρηματοδότηση για την δημιουργία βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους παράκτιους Δήμους και την καταστροφή όλων των φραγμάτων στον Άραχθο και Λούρο για να επανέλθει πάλι η ζωή στον σπάνιο αυτό οικοσύστημα.

Η κινητοποίηση αυτή γίνεται μετά την απίστευτου μεγέθους ζημιά που προκλήθηκε σε τρεις ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες κατά τη διάρκεια του χιονιά που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία τις προηγούμενες ημέρες. Στην περιοχή του Αμβρακικού κόλπου και συγκεκριμένα στο Μενίδι, η ποσότητα των νεκρών ψαριών κατά τους παραγωγούς αγγίζει τους 1.000 τόνους! Πρωτοφανής χαρακτηρίζεται η καταστροφή τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΛΙΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Π. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Για περισσότερα δείτε εδώ: amvrakikos-sos.blogspot.com & greenmv.blogspot.com

 

 

Advertisements

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s