Ιθαγενείς

Βαλκάνια- Σχόλιο Ι

2 Σχόλια

Ξέρετε, τα ίδια βήματα (την ενίσχυση του Αλβανικού αλυτρωτισμού) για τον έλεγχο των Βαλκανίων χρησιμοποίησε και ο Χίτλερ. Διότι οι γεωπολιτικές πραγματικότητες στην περιοχή είναι συγκεκριμένες- όπως συγκεκριμένοι είναι και οι μοχλοί που της ανατρέπουν.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ο σωβινισμός των Αλβανών υπήρξε αγαπημένο εργαλείο όσων διατηρούσαν αυτοκρατορικές βλέψεις για την περιοχή- από τους Οθωμανούς, τους Ναζί, μέχρι τους σύγχρονους δικτάτορες, τους Αμερικανούς και τις Πολυεθνικές.

Υστερόγραφο 1: Οι Μακεδονιστές γιάπηδες Σλαβομακεδόνες ας χαρούν σήμερα με τα κόκαλα που τους πετούν οι αυτοκρατορικοί διαμεσολαβητές. Αύριο, που θα είναι πολύ αργά γι’ αυτούς, θα καταλάβουν ότι το σημερινό όπλο τους- ο αλυτρωτισμός- θα είναι η αυριανή τους καταδίκη.

Υστερόγραφο 2:  Μα γιατί κρυφογφελούν οι Έλληνες Ολιγάρχες; Γιατί η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας μας έχει καταληφθεί από μία συγκρατημένη αισιοδοξία; Διότι έχουν επενδύσει την πολιτική τους καριέρα και τα κεφάλαιά τους στην έλευση της Αυτοκρατορικής Εκδοχής των Βαλκανίων, διότι έχουν ποντάρει στο «σίγουρα άλογα» των ΗΠΑ και της Τουρκίας με τίμημα το μέλλον της χώρας και της ευρύτερης περιοχής…Ξεφτίλες, ξιπασμένοι, κοσμοπολίτες Μπουρζουάδες…

Advertisements

2 thoughts on “Βαλκάνια- Σχόλιο Ι

  1. Οι Έλληνες ολιγάρχες χαμογελού, αλλά δεν μπορούν φαίνεται να αντιληφθούν ότι τα φαινόμενα δεν πάνε γραμμικά. Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε και συνήθως σκάνε στα μούτρα μας. Και τότε θα γελάνε άλλοι!

    Ο Τσίπρας απλά θα μελετά το θέμα για να διαμορφώσει σφαιρική άποψη.

  2. Οι Έλληνες ολιγάρχες, μεσιέ, είναι πολύ περισσότερο ολιγάρχες και πολύ λιγότερο Έλληνες. Σημεία των καιρών (δηλαδή της παγκοσμιοποίησης).

    Διότι σήμερα, μόνο εμείς που έχουμε «τις πεζούλες» μας εδώ, έχουμε την μοίρα μας δεμένη με την μοίρα της χώρας. Οι μπουρζουάδες απλώς οργανώνουν το ξεπούλημά της, είτε ομιλούμε για τον δημόσιο πλούτο (τ’ ακούς Χατζηδάκη;) είτε για την ανεξαρτησία της (Ντόρα, πες αλεύρι!).

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s