Ιθαγενείς

Αναδημοσίευση: Πάτρα, Ζωνιανά, Ηλεία, Ελλάδα

Σχολιάστε

…Αναδημοσιεύουμε τούτο το εκπληκτικό κείμενο που ανάρτησε ο (Sic!) στο ιστολόγιό του

 

Η Πάτρα κάποτε ήταν μία βιομηχανική περιοχή, με τα ελληνικά γνωστά χαρακτηριστικά βεβαίως όπου βιομηχανία ονομάζουμε μία μεγαλούτσικη βιοτεχνία. Αλλά είχε και την Πειραϊκή Πατραϊκή πού σκέπαζε μέ τά σεντόνια της όλη τήν Ελλάδα. Αν θυμάστε, τα πανιά της εταιρίας αυτής, ήταν εξαιρετικής ποιότητος και τα εκτιμούσαν οι Ελληνες ιδιαιτέρως. Βιομηχανία υφασμάτων – άρα μπαμπάκι ως πρώτη ύλη, κλωστοϋφαντουργίες, εργοστάσια επεξεργασίας, ελέγχου, χρωμάτων κ.τ.ά. Πάνε όλα, κλείσανε. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή προϋπόθεσι, γιά να ξέρουμε τι λέμε. Η ευρώπη απαγορεύει τον περιφεριακό ανταγωνισμό και ορίζει τις ζώνες αναπτύξεως. Το ίδιο συμβαίνει με δεκάδες άλλες ελληνικές βιομηχανίες που ομοίως κλείνουν αμέσως μετά τήν ένταξι της Ελλάδος στην εε.

Η Πάτρα ανήκει πλέον στήν ανεργία και τόν μαρασμό. Αλλά η Πάτρα διαθέτει ένα από τα κεντρικά λιμάνια της χώρας – μία πύλη μεταξύ Ευρώπης και τρίτου Κόσμου. Πολύ βολικό! Η Πάτρα ανθεί πάλι. Καραβιές ναρκωτικά προς Ιταλία – καί μιά που άνοιξαν οι νέες ευρωπαϊκές δουλειές, κι είμαστε κοντά, όλη η δυτική Πελοπόννησος πρασινίζει. Δάση οι καναβουριές, τα περισσότερα για εσωτερική κατανάλωσι, τα υπόλοιπα για εξαγωγή. Αλλά και εργοστάσια παραγωγής ηρωίνης, κρακ, χαπιών – θυμάστε την υπόθεσι με το εργοστάσιο κατασκευής έκστασις/χαπιών και τόν Βούλγαρο χημικό. Ρέει πάλι χρήμα, εκσυγχρονιστικό αυτή τη φορά. Ναρκωτικά και πουτάνες. Και εκτελούνται μεταφοραί Κούρδων καί Αφγανών πλέον. Οποιος είναι στα κόλπα βγάζει χρήμα, οι υπόλοιποι δροσίζονται με δευτερογενείς υπηρεσίες.

Οι εντιμοι καί φτωχοί ; Αχ, αυτοί δεν άντεξαν στίς προκλήσεις της νέας εποχής (Ανδριανόπουλος) και ως αποτυχημένοι νοσταλγούν τις αγκυλώσεις του παρελθόντος (Ράμφος) – ή στήν χειρότερη περίπτωσι, μετατρέπονται σε εθνικιστικό έρμα πού δεν αφήνει το καράβι της Ελλάδος να πάη μπροστα (Πρεντεντέρης).

Αστική τάξι με εθνικά χαρακτηριστικά δεν είχαμε ποτέ – αερητζήδες κοντραμπαντιέρηδες και κομπραδόροι οι περισσότεροι. Ο νέος εκσυγχρονιστικός τους ρόλος – ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ξέπλυμα μαύρου χρήματος που χει προορισμό τα Βαλκάνια, ναρκωτικά, πορνεία, τζόγος. Αυτή είναι η ελληνική ΟΝΕ. Οποιος πιστεύει ή ονειρεύεται ότι με τήν ένταξί μας η Ελλάς θα λύση τα μετεπαναστατικά αναπτυξιακά προβλήματα είναι ή χαζός ή ρομαντικός ή πουλημένος. Αυτή εδώ είναι η ένταξι, αυτό το μπουρδέλο – 30.000 παιδιά πόρνες στήν Ελλάδα – αυτή η προϊούσα σαπίλα των πάντων, αυτή είναι η Ευρώπη και η ΟΝΕ της Ελλάδος – αυτός ήταν εξ αρχής ο ευρωπαϊκός προορισμός μας. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός. Οποιος γουστάρει, οι υπόλοιποι θεωρούνται αποτυχημένοι.

Ενας λοιπόν παλαιός πατρινός επαρχιακός κομματάρχης μικροκεφαλαιούχος καθίσταται σε μία πόλι χωρίς εργοστάσια, σε Αλ Καπόνε της περιοχής. Αγοράζει τήν αστυνομία, τα κόμματα, τα υπουργεία, τήν κυβέρνησι, …. Τα ίδια παντού -τα σχέδια της καζινοποιήσεως- πορνεία, ναρκωτικά, εξαγορά συνειδήσεων, ανθρώπων και ψυχών. Μην είσαι μαλάκας. Ο καθένας μόνος του. Ξεβρακώσου, έτσι κάνουν όλοι. Πιάστα ρε μάγκα.

Αυτός είναι ο νέος χάρτης μετά τήν μεταμορφωτική επίδρασι της Ευρώπης. Πάρτε το απόφασι όσοι δεν το γνωρίζετε κι όσοι δεν το ζείτε. Ο επιχειρηματίας κρατάει στό χέρι τα κόμματα, τούς θεσμούς, την δικαιοσύνη – και δεν εχει ούτε μία παραγωγική μονάδα! Ξενοδοχεία, καφενεία, οικοδομές και τα μηχανάκια -τα γνωστά φρουτάκια. Εκατοντάδες εργαζομένους στις γνωστές εταιρείες του -με τις συμμετοχές και τις άγνωστες ίσως να ναι και διπλάσιοι. Η νέα Πειραϊκή Πατραϊκή. Καλά πάμε.

Η Πάτρα τό ερχόμενο καλοκαίρι, οργανώνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής – ξεχοδοχεία, γήπεδα καί ότι άλλο χρειάζεται – όλες οι δουλειές στόν Αλ Καπόνε. Η Πάτρα ονομάζεται πολιτιστική πρωτεύουσσα της Ευρώπης το 2006. Στάδιο τρίτο. Διεθνοποίησι – όπως η Θεσσαλονίκη. Τώρα δεν θα μπαίνης καν χωρίς άδεια στο μπουρδέλλο που φιάξανε στό νεκροταφείο της πόλις σου. Δεν είναι για σένα – άλλοι θα γαμάνε εδώ. Οπως στην Θεσσαλονίκη. Συμπέρασμα. Η φεύγουμε η πεθαίνουμε. Οι τσατσάδες και οι γκρουπιέρηδες θα ζήσουν μόνο.

Η Φρίκη: να μην μιλάει κανείς, να χουν εξαγοράσει τους πάντες – ακόμα και το κκε – οι διανοούμενοι να παχαίνουν μέσα σε χοντρά ρόζ βρακιά – καθηγητές πανεπιστημίου, ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι – «είναι πλέον ανέντιμοι ανθρωποι οι Ελληνες» μας δηλώνει ο κος. Τσόκλης – ΤΑ ΝΕΑ , 24-01-2002 – κι ο κόσμος, ο λαός, εντελώς μονάχος, παρατημένος στήν μαύρη μοίρα του – κι όλοι να του την πέφτουν συνεχώς, ακατάπαυστα, να τόν βουβαίνουν συστηματικά – ανοίξτε μία σημερινή κυριακάτικη εφημερίδα Βημα Καθημερινή Ελευθεροτυπία – τόνοι χαρτιού – δέστε πόσα άρθρα αναφέρονται στήν ζοφερή πραγματικότητα – κανένα – και τι να διαβάσης; – το ολοκαύτωμα, η λογοτεχνική διαμεσολάβησι, ο ερωτικός μεταστρουκτουλισμός, ο ζωγραφικός μεταρασιοναλισμός, τι είπε ο καθηγητής Βαν Γκούχεν σχετικά με τό πρωκτικό σέξ – η κρυφή ζωή του Τομ Κρούζ – το πρόγραμμα του Μεγάρου, ο Βέλτσος, θέατρα – φάκινγκ εντ σόπινγκ – κινηματογράφοι – 70% αμερικανικές παραγωγές σε όλες τις αίθουσες – τίποτα για την Ελλάδα, έστω μιά λέξι για εκείνο που μας καίει – τίποτα να διαβάσης – απολύτως τίποτα – κι ο κόσμος ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ. Μονάχος.

Ποιόν ν ακούση; Κι από πάνω να τόν βρίζουν κι όλας – να τόν σπρώχνουν βαθύτερα στο σκοτάδι – σας το λέω να το ξέρετε, όποιος περιφρονεί τόν λαό, όποιος βλέπει και καταλαβαίνει, και περιφρονεί τόν αλαλιασμένο κι αβοήθητο, παρατημένο και προδομένο ελληνικό λαό, είναι αρχινεοτάξ και αλήτης, του Πατρινού Αλ Καπόνε βεληγκέκας και ξεβράκωτος.

– – –

Ενας επαρχιακός Αλ Καπόνε. Πάτρα. Μιά ματιά να ρίξης πίσω απ τήν πλάτη του και να πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αστυνομικοί, εφοριακοί, πρόεδροι, δικηγόροι – ο άνθρωπος έχει αγοράσει περίπου όλη τήν πόλι. Χαμός στα κεράσια. Ολοι στό κόλπο. Ολα τα κόμματα της Βουλής, ακόμα καί τό ΚΚΕ. Πιστό στήν ιστορία του. 89 κλπ. Λίγο να ξεφτίση το κουστουμάκι του αφέντη, πλακώνουν οι ραφτάδες του κκε. Α Σ Φ Υ Ξ Ι Α.

Λ Υ Σ Ε Ι Σ:

1. Ταξίδι στόν Αρη καί μόνιμη εγκατάστασι.

2. Επιστροφή στήν οικογένεια, ανανέωσι αυτοκινήτου, κινητών.

3. Να γίνω ήρως τού εαυτού μου μέσα μου.

4. Μήν ξεχάσω να περιφρονώ τούς άλλους. Οσο περισσότερο υποφέρουν τόσο περισσότερο τους μισώ. Ο λαός φταίει.

5. Προσωπική αναβάθμισις. Διάβασμα, γυμναστική, δίαιτα. Σύν η λύσις 3.

6. Να θυμάμαι μόνο τό παρελθόν. Εγώ ήμουν ωραίος κουμμουνιστής. Οι αγώνες του παρελθόντος φτάνουν καί ξεπλένουν καί τα ρεζιλίκια του παρόντος καί τού μέλλοντος.

7. Εγώ είμαι μικρός καί σπουδάζω.

8. Γυναίκες. Σύν η λύσις 3.

9. Ολα πάνε καλά. Ολα είναι υπέροχα. Τι ωραία πού είναι όλα ! Τί ωραία …

10. Εγώ είμαι καλλιτέχνης και δημιουργώ.

11. Να επιστρέψω στήν αρχαία Ελλάδα. Ο Χριστόδουλος φταίει. (παραλλαγή 1)

12. Ελεύθεροι συνδιασμοί….

Α. Φαρμάκης

Advertisements

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s