Ιθαγενείς

Η καριέρα ενός «συνδικαλιστή»

2 Σχόλια

 

 

Διαβάσαμε στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής αλλά και στον Εξαποδώ! ότι ο Χρήστος Πρωτόπαπας, διορίστηκε από τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Τ. Αράπογλου, στην θέση του γενικού διευθυντή της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου, ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ. Η ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ είναι μία κατασκευαστική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1973.

Μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία προδιαγράφεται για τον πάλαι ποτέ αρχι-συνδικαλιστή, Πρωτόπαπα, ο οποίος έχει διατελέσει δύο φορές πρόεδρος της ΟΤΟΕ και άλλες δύο, πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Αποκαλύπτει δε, την άλλη όψη του νεοφιλελευθερισμού, που καλείται σοσιαληστεία και αφορά στη βαθιά διαπλοκή του «Δημόσιου» και των συνδικαλιστών με το μεγάλο κεφάλαιο. Διότι, στην χώρα μας, μία δράκα προσώπων– το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης– παίζουν τις κουμπάρες πίσω από τις πλάτες μας θησαυρίζοντας.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, ανοίγει και το ασφαλιστικό. Και ‘μεις, να συμμετέχουμε σε μία σοβαρότατη διαμάχη με αντικείμενο τον χαρακτήρα της αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου, στο μέσον των καυδιανών δίκρανων μεταξύ των νεοφιλελεύθερων γιάπηδων-μεταρρυθμιστών και των συνδικαλιστικών ηγεσιών της «κοπής» Πρωτόπαπα. Απελπισία…

 

Υστερόγραφο: Πώς τολμάνε οι πολιτικές ελίτ και κυρίως τα στελέχη της κυβέρνησης, που ζούνε σήμερα μέσα σε μία επιδεικτικότατη χλιδή,  να ζητούν «θυσίες» από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα για το ασφαλιστικό; Μας δουλεύουν; Εάν θέλουν θυσίες, ας κάνουν μία μικρή περικοπή στο χαβιάρι και το παντεσπάνι τους! 

Advertisements

2 thoughts on “Η καριέρα ενός «συνδικαλιστή»

  1. Η εικόνα είναι πα-κα-πλη-κτι-κή!. Την κατεβάζω να τηνε κάνω αυτοκόλλητο. (χί-χί)

  2. Πως πάτε να συκοφαντήσετε έναν ιθαγενή άνθρωπο;

περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s